Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

“Dycheball” radi punom parom: Everton bez problema protiv Burnleyja

Posljednja utakmica engleske Premier lige u subotu bila je ona između Burnleyja i Evertona. Dok se domaćini grčevito bore za opstanak i imaju svega osam bodova, Everton je ušao u odličan niz forme, unatoč oduzimanju 10 bodova zbog kršenja financijskih pravila.

U 19. minuti gosti iz Liverpoola našli su put do Burnleyjevih vrata. Iz kornera je ubacio Dwight McNeil, a njegovu je loptu glavom poklopio Amadou Onana. Samo šest minuta poslije pao je novi gol. Everton je koristio svoju standardnu praksu izvođenja prekida – naime, kada ekipa Seana Dychea dobije prekršaj (čak i duboko na svojoj polovici), redovito šalju sve trupe u napad, a loptu napucava Jordan Pickford. Većina klubova bi se odlučilo na spuštanje lopte na zemlju i strpljivo započinjanje napada, no ne i Everton. Takva metoda pokazala se dosta korisnom, a iz nje je najviše profitirao stoper Michael Keane, koji je zabio gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu gosti su samo stvari mirno priveli kraju bez većih uzbuđenja. Mirna pobjeda, čista mreža i nova tri boda za Karamele, dok Burnley i dalje izgleda kao jedan od glavnih kandidata za ispadanje.

Komentari

Povezano