Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Džeko oduševio u debiju, u Ligi prvaka još mnogo toga otvoreno

Kvalifikacije za Ligu prvaka i Konferencijsku ligu su nakon jučerašnjih dvoboja nastavljene i danas, no bez hrvatskih predstavnika. U Ligi prvaka smo vidjeli većinom podjednake dvoboje osim onog između Arisa iz Limassola i BATE Borisova. Iako je BATE ime koje smo navikli gledati čak i u grupnim fazama europskih natjecanja, europski debitant s Cipra je upisao visoku pobjedu od 6:2. Aris je prošle sezone po prvi puta u svojoj povijesti osvojio domaću ligu te im je ovo tek drugi kvalifikacijski meč u Europi. Prošle godine su nakon dvije utakmice ispali od Neftcija iz Bakua, no ove godine će po svemu sudeći proći dalje.

Sheriff je s 1:0 slavio protiv Maccabi Haife, dok je poljski Rakow slavio protiv azerbajdžanskog Qarabaga s 3:2 golom u 91. minuti. U trenutku pisanja je rezultat na utakmici Klaksvika s Farskih otoka te Hackena iz Švedske bio 0:0, dok je onaj između Ludogoretsa i Olimpije bio 1:1 te ćemo po završetku utakmica ažurirati rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konferencijska liga je ponudila statističku bizarnost u smislu da je na svakoj utakmici samo jedna ekipa zabijala golove. Makedonska Struga je s 1:0 pobjedila Budućnost iz Podgorice, dok je rumunjski FCSB s istim rezultatom slavio u gostima kod CSKA Sofije. Sabah iz Azerbajdžana je s 2:0 bio bolji u gostima kod Rigas Futbol Skole iz Latvije, a s toliko je i danski Midtjylland tukao Progres iz Luksemburga. S obzirom na odnose snaga, luksemburški klub je dobro i prošao. S 2:0 je i bjeloruski Neman Grodno pobijedio Balzan s Malte.

Najzanimljiviji dvoboj večeri je bio onaj Fenerbahcea i Zimbrua iz Moldavije, no ne zbog rezultatske neizvjesnosti već zbog iščekivanja novih zvijezda u dresu turskog velikana. Edin Džeko i Dušan Tadić su već u svom debiju dominirali travnjakom pa je tako Džeko zabio gol te asistirao za dva, a uz to uzdrmao i vratnicu, dok je Tadić upisao asistenciju, podijelio 7 ključnih dodavanja i osvojio 9 od 11 duela. Moldavski klub ne može nikako služiti kao mjerilo igre, no navijačima Fenera je i ovo bilo dovoljno da euforija krene.

Komentari

Povezano