Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ebden i Peers osvojili tek drugo tenisko zlato za Australiju

Pretposljednji dan teniskih mečeva na Olimpijskim igrama u Parizu su otvorili muški parovi. Suprotno prirodi sporta, najprije su na teren izašli finalisti, a poslije njih tenisači koji se bore za broncu.

U finalu smo vidjeli preokret Australaca Matthewa Ebdena i Johna Peersa koji su sa 6:7, 7;6, 10:8 svladali Amerikance Austina Krajiceka i Rajeeva Rama. Time su osvojili drugo olimpijsko tenisko zlato za svoju zemlju nakon Todda Woodbridgea i Marka Woodfordea koji su također u muškim parovima trijumfirali u Atlanti 1996. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon osvojenog prvog seta s 8-6 u tiebreaku, Krajicek i Ram su prvi došli do breaka i u drugom setu pa se činilo kako će prekinuti post od jednih Igara bez teniskog zlata za SAD. Ipak, Ebden i Peers kod 3:4 nadoknađuju taj break zaostatka te u tiebreaku drugog seta s čak 7-1 odvode finale u meč-tiebreak.

U njemu su Amerikanci poveli s 2-1 uz ”mini-break” prednosti, a onda Australci osvajaju šest poena u nizu i tako vode s ugodnih 7-2. Kod 9-5 su propustili prvu meč loptu na servisu, dok Krajicek i Ram spašavaju još dvije na svoj servis, no više od toga nisu mogli jer Ebden i Peers iskorištavaju četvrtu meč loptu za konačnih 10-8 i naslov olimpijskih pobjednika.

U meču za broncu su Amerikanci Taylor Fritz i Tommy Paul svladali Čehe Tomaša Machača i Adama Pavlašeka sa 6:3, 6:4.

Komentari

Povezano