Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Eden Hazard okončao profesionalnu karijeru

Belgijski nogometaš Eden Hazard je danas na svojim društvenim mrežama obznanio kraj karijere. Kako je sam istaknuo, morao je poslušati sebe i stati u pravo vrijeme.

32-godišnji Hazard je tijekom svoje profesionalne karijere nastupao za tri kluba – Lille, Chelsea i Real Madrid. U svakom od klubova je osvojio domaće prvenstvo (s Chelseajem i Realom dva puta), dok je s Lilleom osvojio i francuski kup. S Realom je osvojio Ligu prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo, španjolski kup i superkup te UEFA-in superkup, a s Chelseajem je dva puta osvojio Europsku ligu te po jednom liga kup i FA Cup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije sezone je završavao kao najbolji igrač Ligue 1, a jednu i kao najbolji igrač Premier lige. Također je u dva navrata uvrštavan u UEFA-inu najbolju momčad sezone te četiri puta u najbolju momčad Premier lige.

Za reprezentaciju Belgije je nastupio 126 puta te je postigao 33 pogotka. Bio je ključan član reprezentacije koja je 2018. godine osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu za što je nagrađen Srebrnom loptom natjecanja.

Komentari

Povezano