Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Edin Terzić postao drugi hrvatski trener u finalu Lige prvaka

41-godišnjak rođen u Mendenu u okolici Dortmunda, Edin Terzić, čiji je otac iz bosansko-hercegovačkog Donjeg Vakufa, a majka iz Osijeka, ušao je u trenersku povijest, barem što se tiče trenera s hrvatskom putovnicom.

Trener Borussije Dortmund postao je drugi hrvatski trener koji će igrati finale najjačeg europskog klupskog nogometnog natjecanja, nakon legendarnog Branka Zebeca koji je 1980. godine vodio HSV protiv također legendarnog Nottingham Foresta trenera Briana Clougha i izgubio 1:0. Zebec, jedan od najuspješnijih trenera u povijesti njemačke Bundeslige i najuspješnijih jugoslavenskih i hrvatskih trenera uopće do sada je bio jedini koji je uspio zaigrati u finalu Kupa/Lige prvaka, a sada će to učiniti i Terzić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Terzić, koji posjeduje njemačku i hrvatsku putovnicu, svoju je karijeru započeo kao dio trenerskog stožera Slavena Bilića u Besiktasu i West Hamu, a analitički je pomagao i stožeru hrvatske reprezentacije te radio kao skaut Jürgena Kloppa na počecima njegove karijere u Borussiji Dortmund.

Veliki navijač dortmundskog kluba koji je s tribina Wembleya gledao posljednje finale Lige prvaka, 2013. godine protiv Bayerna, 11 će godina nakon na istom stadionu istu ekipu povesti i uz travnjak, a moguće da će to biti protiv iste ekipe, Bayerna. Pa neka netko kaže kako život ne piše najzanimljivije priče…

Komentari

Povezano