Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Edinson Cavani se oprostio od urugvajske reprezentacije

Legendarni urugvajski napadač Edinson Cavani, najavio je povlačenje iz reprezentativnog nogometa nakon što je 16 godina branio boje dvostrukih svjetskih prvaka.

Popularni El Matador u reprezentativnom dresu upisao je 136 nastupa i postigao 58 pogodaka te se nalazi na drugom mjestu po broju ukupnih pogodaka za Urugvajce. Na prvom mjestu s 68 pogodaka nalazi se još jedan legendarni napadač, Luis Suarez. Najveći uspjeh s Urugvajem, Cavani je ostvario 2011. godine kada je osvojio Copa Americu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

El Matador trenutno igra za argentinsku Bocu Juniors, a u karijeri je još nastupao za urugvajski Danubio, Palermo, Napoli, Paris Saint-Germain, Manchester United i Valenciu. U njegovoj bogatoj kolekciji trofeja nalazi se šest naslova prvaka Francuske, pet francuskih kupova, šest francuskih Liga kupova, pet francuskih superkup naslova, talijanski kup s Napolijem te jedan naslov prvaka Urugvaja.

Od individualnih nagrada, dvaput je bio najbolji strijelac francuske lige te jednom najbolji strijelac talijanske Serie A. Ujedno je i drugi najbolji strijelac u povijesti kluba iz francuske metropole s ukupno 200 pogodaka, a na prvom mjestu ga je nedavno pretekao Kylian Mbappe, koji sada ima 256 postignutih pogodaka za Parižane.

Komentari

Povezano