Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Edwards donio pobjedu Vukovima, Celticsi na 3-1

U posljednje dvije utakmice NBA doigravanja ove večeri su Boston Celticsi poveli s 3-1 protiv Atlanta Hawksa, dok su Minnesota Timberwolvesi produljili seriju svladavši Denver Nuggetse poslije prvih produžetaka ovogodišnjeg doigravanja te su tako smanjili zaostatak na 3-1.

[7] Atlanta Hawks – Boston Celtics [2] 121:129 (1-3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poveli su Hawksi s 11:9 na početku susreta zahvaljujući tri pogođene trice (Murray 2, Hunter 1), no nije to dugo trajalo jer serijom od 15:2 Celticsi dostižu prvo dvoznamenkasto vodstvo večeri. Obje momčadi su postigle po 5 trica u prvoj četvrtini, a na prvi odmor su otišli s vodstvom Celticsa od 35:25. Najbolji strijelac Bostona je bio Jayson Tatum s 11 postignutih poena koliko je postigao i Dejounte Murray na suprotnoj strani.

U drugoj četvrtini smo gledali poprilično ravnopravan ogled, a goste su u vodstvu održavali Jaylen Brown i Marcus Smart koji su kombinirano ubacili 15 od 30 poena Bostona u drugoj četvrtini poslije koje su na poluvrijeme otišli s 12 poena prednosti – 65:53.

U trećoj su četvrtini košarkaši Atlante na valu odličnih poteza Clinta Capele (8 poena) i DeAndre Huntera (10 poena) srezali zaostatak na 5 poena razlike, dok je ponovno isti dvojac kao i u drugoj četvrtini bio najefikasniji kod gostiju. Ovog puta su Brown i Smart zabili 19 od 27 poena Bostona, a činilo se kako imamo zagarantirano uzbudljivu završnicu.

Prvih 11 poena Hawksa u četvrtoj četvrtini su postigli Onyeka Okongwu (4) i Trae Young (7), ali su ih trice Jaysona Tatuma držale na odstojanju, a nakon što je Jaylen Brown zabio koš nakon skoka u napadu, Celtcsi su 7 minuta prije kraja došli do novog vodstva od 10 poena razlike – 108:98.

Young je uspijevao floaterima kažnjavati drop obranu Bostona, no nije bilo dovoljno. Brown i Williams III su ih u dva uzastopna navrata kaznili igrom 2 na 2 pa je Tatum najprije postigao dva slobodna bacanja pa i tricu s istekom jako lošeg napada, a sve je razriješio tricom iz kornera Jaylen Brown za vodstvo od 121:109 osamdesetak sekundi prije kraja.

Boston su do pobjede predvodili Jayson Tatum s 31 poenom i 7 skokova te Jaylen Brown s 31 poenom. Dvoznamenkasti su još bili i Marcus Smart s 19 poena, Derrick White s 18, Malcolm Brogdon s 14 te Robert Williams III s 13 poena i 15 skokova. Kod poraženih su se istaknuli Trae Young s 35 poena (21 u 4/4) i 15 asistencija, Deandre Hunter s 27 poena i 7 skokova te Dejounte Murray s 23 poena i 9 skokova.

[8] Minnesota Timberwolves – Denver Nuggets [1] 114:108 (1-3)

Prvo poluvrijeme između Minnesote i Denvera je bilo poprilično izjednačeno uz gomilu promjena u vodstvu, a na odmor su, poslije trice Aarona Gordona, s prednošću od 52:48 otišli košarkaši Denvera. Na putu do vodstva na predahu su ih predvodili Nikola Jokić s 14 poena i 8 skokova (uz 3 prekršaja), Jamal Murray s 12 poena te Aaron Gordon s 11. S druge strane, napokon se pojavio Karl-Anthony Towns koji je bio najbolji strijelac domaćih s 13 poena, a pratio ga je Anthony Edwards s 11.

Dojam je bio takav da je Minnesota u prvoj četvrtini trebala stvoriti veću prednost od jednog poena razlike s koliko su završili tu dionicu, a dobar dojam iz prve četvrtine su itekako pokvarili u drugoj sa svega 32% šuta iz igre.

Početak treće četvrtine je pripao Nuggetsima, no kraj je bio apsolutno na strani Wolvesa pa je konačni rezultat nakon 36 minuta bio 80:74. Ta dionica nam je pružila fantastičan ”obračun” između Anthonyja Edwardsa koji je postigao 16 poena te Nikole Jokića koji je zabio samo jedan poen manje.

Minnesota je do najveće prednosti u seriji stigla poslije koša Karl-Anthonyja Townsa uz iznuđen prekršaj te je poslije te realizacije njihovo vodstvo iznosilo 10 poena. Imala je Minnesota +12 nešto manje od 3 minute prije kraja, no onda je uslijedila serija od čak 11:0 za smanjenje na samo pola koša razlike. Najprije je Jokić pogodio tricu, a poslije njega dvije trice zabija Michael Porter Jr. i smanjuje na samo -3, dok je tu seriju kompletirao srpski košarkaš košem s poludistance.

12.7 sekundi prije kraja je Towns napravio prekršaj nad Jokićem te ga je poslao na crtu slobodnih bacanja, a Nikola pogađa samo jedno od dva za izjednačenje na 96:96 i ostavlja ”Vukovima” zadnji napad za pobjedu. Lopta je očekivano išla u Edwardsove ruke, ali košarkaši Nuggetsa mu ju kradu i gledamo prve produžetke ovog doigravanja.

U produžetku su Nuggetsi poveli rezultatom 102:101 Jokićevim 41. poenom, a onda se niotkud pojavljuje Nickeil Alexander-Walker koji je dotad imao samo 2 poena na svom kontu te je s dvije trice u dva uzastopna napada doveo Wolvese u vodstvo od 5 poena razlike dvije i pol minute prije kraja, dok u obrambenom posjedu nakon toga iznuđuje prekršaj u napadu Aarona Gordona.

Minutu i pol prije kraja je Edwards svojim prodorom i polaganjem pokraj Jokića postavio novih 7 poena prednosti, ali nije to bilo dovoljno za mirnu završnicu jer je Jamal Murray s 4 uzastopna poena smanjio na -3, dok je Jokić pored Goberta zabio za samo -1 tridesetak sekundi prije kraja. U sljedećem napadu Anthony Edwards postiže odlučujuću tricu 11 sekundi prije kraja za vodstvo od 112:108.

Upravo je Edwards s 34 poena, 6 skokova i 5 asistencija predvodio domaću momčad do slavlja, a na putu do pobjede su mu pomogli Mike Conley s 19 poena i 8 asistencija, Karl-Anthony Towns sa 17 poena i 11 skokova te Rudy Gobert s 14 poena i 15 skokova. Denveru nije pomogla ni sjajna večer Nikole Jokića koji je susret okončao s 43 poena, 11 skokova i 6 asistencija, dok je Jamal Murray upisao 19 poena, 7 skokova i 5 asistencija.

Serija se vraća u Denver gdje će se u noći s utorka na srijedu od 02:00 igrati peta utakmica.

Komentari

Povezano