Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Eintracht preko Stuttgarta do finala Kupa, Sosa pocrvenio

Nakon što su u utorak nogometaši Leipziga po četvrti put u posljednjih pet godina izborili plasman u finale njemačkog DFB Pokala, danas su doznali ime protivnika, a riječ je o Eintracht Frankfurtu koji je s 3:2 svladao Stuttgart. Leipzigu će to biti četvrti različiti protivnik u finalima njemačkog Kupa nakon što su 2022. godine slavili protiv Freiburga, a 2019. izgubili od Bayerna te 2020. od Borussije Dortmund.

Žestoko su počeli nogometaši ovih dvaju ekipa pa je sudac Daniel Schlager tijekom prvih 10 minuta podijelio čak 3 žuta kartona. Stuttgart je poveo u 19. minuti preko Tiaga Tomasa, a taj rezultat je na semaforu stajao sve do 51. minute u kojoj Evan Ndicka zabija za 1:1. Nedugo zatim, Daichi Kamada s 18 metara postiže pogodak u bliži kut za vodstvo od 2:1, a u 77. minuti Randal Kolo Muani nastavlja niz od 5 utakmica s minimalno jednim sudjelovanjem kod pogodaka u njemačkom Kupu tako što zabija s bijele točke za 3:1. Francuz je u 5 utakmica postigao 6 golova i asistirao za još 3 pa je tako najbolji strijelac natjecanja i treći najbolji asistent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20-godišnji Enzo Millot je u 83. minuti smanjio zaostatak Stuttgarta na 2:3 nakon što je poslije duplog pasa sa Serhouom Guirassyjem zabio s ruba šesnaesterca. Svojim drugim pogotkom u dresu Stuttgarta (oba u kupu), potvrdio je da je to večer Francuza na Mercedes Benz Areni te je dao nadu domaćima za potencijalni povratak u susret.

Ipak, samo dvije minute kasnije Borna Sosa dobiva drugi žuti karton i ostavlja suigrače na cjedilu. Lijevom bočnom Stuttgarta je lagana lopta pobjegla kod primanja te mu ju je oduzeo Aurelio Buta koji se imao namjeru sjuriti prema golu domaćina, ali ga Sosa ruši i tako zarađuje drugi žuti samo 5 minuta nakon što je zbog rasprave dobio prvi. Tako su dva hrvatska nogometna reprezentativca u dvije polufinalne utakmice DFB Pokala zaradili dva crvena kartona jer je u utorak za Leipzig pocrvenio Joško Gvardiol pa će zbog toga propustiti finalni ogled.

Pokušali su nogometaši Stuttgarta u završnici doći do izjednačenja, no nisu uspjeli. Tražili su domaći nogometaši igranje rukom gostiju u njihovom kaznenom prostoru u sudačkoj nadoknadi, međutim Schlager nije dosudio ništa te su tako nogometaši Eintrachta izborili svoje deveto finale u povijesti natjecanja. Dosad su na omjeru od 5-3 u finalima s tim da su posljednji put trofej podigli 2018. godine kada su pod vodstvom Nike Kovača u finalu svladali Bayern s 3:1. Junak te utakmice je bio Ante Rebić s dva postignuta pogotka.

Finale između Leipziga i Eintrachta je na rasporedu u subotu 3.6. od 20:00 na Olympiastadionu u Berlinu.

Komentari

Povezano