Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Eintracht torpedirao Bayern i nanio mu prvi poraz u ligi; Bjelica i njegov Union prekinuli crni niz

Nakon što su nogometaši Hoffenheima i Bochuma jučer otvorili četrnaesto kolo Bundeslige pobjedom momčadi iz Sinsheima, danas je u standardnom terminu od 15:30 otpočelo još pet utakmica. Najzvučnija je u svakom slučaju bila ona između Eintrachta i Bayerna u kojoj su nogometaši domaće ekipe slavili s čak 5:1 čime su Bayernu nanijeli prvi poraz ove sezone u prvenstvu.

Eintracht je poveo već u 12. minuti kada je Omar Marmoush po peti put ove sezone postigao pogodak u uvodnih 15 minuta dvoboja Bundeslige nakon što se njemu odbila lopta poslije udarca njegovog suigrača Farisa Chaibija koji je pogodio gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodstvo je udvostručio Junior Dina Ebimbe u 31. minuti kada je, iako okružen Dayotom Upamecanom i Alphonsom Daviesom, uspio uputiti udarac koji je nekako prošao ispod ruke Manuela Neuera, dok je na velikih 3:0 povećao Hugo Larsson samo pet minuta kasnije. Time je Bayern po prvi put nakon 2004. godine i utakmice protiv Werdera gubio s 3:0 u susretu Bundeslige poslije 36 odigranih minuta.

Domaća momčad nije uspjela izdržati do poluvremena s tih 3:0 jer je Joshua Kimmich fenomenalnim udarcem s 20-ak metara u 44. minuti smanjio rezultat na 3:1.

Mnogi su nakon tog gola očekivali kako slijedi preokret u drugom dijelu, ali nogometaši Eintrachta su imali druge planove. Susret je riješen u prvih 15 minuta nastavka u kojima najprije Dina Ebimbe u 50. postiže svoj drugi gol na utakmici, dok je točno 10 minuta kasnije Ansgar Knauff zabio za ogromnih 5:1.

Bio je to i konačni rezultat ovog dvoboja u kojem je Eintracht po drugi put u posljednje četiri sezone zabio pet pogodaka Bayernu u jednoj utakmici. Nijedna druga momčad Bavarcima nije postigla barem pet golova u posljednjih osam sezona Bundeslige.

Što se tiče ostalih utakmica, prije svega izdvajamo pobjedu hrvatskog trenera Nenada Bjelice u njegovoj prvoj bundesligaškoj utakmici na klupi Union Berlina od 3:1 nad Borussijom Monchengladbach u kojoj je Josip Juranović odigrao svih 90 minuta. Time je prekinut niz od čak 16 uzastopnih utakmica Uniona bez pobjede u svim natjecanjima.

Niko Kovač i Lovro Majer nisu imali razloga za veselje jer je Wolfsburg na domaćem terenu izgubio s 1:0 od Freiburga, dok je Augsburg za koji je Dion Drena Beljo nastupio od 66. minute također poražen od Werdera s 2:0.

Hrvatski stoper Matej Maglica je odigrao završnih 15 minuta za Darmstadt u gostujućem porazu od Heidenheima rezultatom 3:2.

Komentari

Povezano