Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

El Kaabi hat-trickom srušio Aston Villu, Fiorentina u završnici slomila Club Brugge

Zanimljive utakmice gledali smo u polufinalu Konferencijske lige. Aston Villa je na svom stadionu dočekala grčki Olympiakos kao veliki favorit, no gosti su upisali pobjedu 2:4 te napravili ogroman korak prema finalu. U drugom susretu, Fiorentina je igračem više slavila s 3:2 protiv Club Bruggea.

Susret u Engleskoj, nije mogao bolje početi za Grke. Naime, već nakon pola sata igre na semaforu pisalo je 0:2. Marokanac Ayoub El Kaabi dvaput je pogodio za veliko vodstvo svoje momčadi. Međutim, Villa se vratila u susret. Na samom kraju prvog dijela, Ollie Watkins smanjio je na 1:2 pa se s tim rezultatom otišlo na predah. Moussa Diaby u 52. pogodio je za 2:2 i utakmica je ponovno bila u egalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ne zadugo. El Kaabi je svojim trećim pogotkom u 56. minuti dvoboja, doveo goste u novo vodstvo. Marokanac je sigurno realizirao kazneni udarac, a Robin Olsen na domaćim vratima ostao je nemoćan. Četvrti pogodak za goste stigao je u 67. minuti. Santiago Hezze pucao je izvana, a lopta se od bloka odbila u domaću mrežu.

Imala je Villa najbolju moguću prigodu za smanjiti rezultat, no Douglas Luiz pogodio je samo vratnicu s 11 metara u 84. minuti. Uzvrat je za sedam dana u Pireju, a Olympiakos je na korak od velikog iznenađenja.

U Firenzi je odigran drugi polufinalni susret. Viole su povele već u 5. minuti preko Riccarda Sottila, no njihovo vodstvo nije bilo dugog vijeka. Hans Vanaken bio je siguran s bijele točke u 17. minuti, nakon što je Englez Michael Oliver dosudio najstrožu kaznu. Ipak, domaćini odlaze na poluvrijeme s prednosti. Andrea Belotti pogodio je za 2:1 i novo vodstvo talijanske momčadi.

Kada je Raphael Onyedika zaradio drugi žuti karton u 61. minuti, činilo se da će Fiorentina stići do uvjerljivije pobjede. No, dogodilo se upravo suprotno.

Gosti su preko brazilskog napadača, Igora Thiaga, stigli do izjednačenja 2:2. Međutim, domaćini su samom kraju susreta ipak iščupali pobjedu. M’Bala Nzola, napadač iz Angole, pogodio je za 3:2 i pozitivan rezultat pred uzvrat u Belgiji koji se također igra za sedam dana.

Komentari

Povezano