Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Embiid briljirao u dvoboju s Jokićevim Nuggetsima

U najiščekivanijoj utakmici NBA večeri susreli su se Philadelphia 76ersi i Denver Nuggetsi. Dvoboj je opravdao očekivanja, a Sixersi su na kraju slavili 126:121.

U tijesnoj utakmici nijedna se ekipa nije osjetno odvajala, sve do posljednje četvrtine kada se Sixersi odvajaju na 10 poena, što je ujedno i najveća razlika u cijelom susretu. Kod domaćina su bili raspoloženi Tobias Harris (24/5/4) i Tyrese Maxey (25/5/9), no prvo ime susreta nedvojbeno je bio Joel Embiid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamerunski centar postigao je 41 poen (59 % šut iz igre). skupio sedam skokova i podijelio 10 asistencija. Bio je krucijalan s 10 uzastopnih poena u posljednjoj četvrtini kada se utakmica prelamala. Embiid sada drži rekord po broju utakmica u trenutnoj sezoni s preko 40 poena. Takvih na svom kontu ima osam.

Njegov direktni rival, Nikola Jokić, također je odigrao dobar susret. Postigao je 25 poena (55 %), uhvatio impresivnih 19 skokova i došao do tri asistencije.

Ovakav susret samo je potencirao igračko rivalstvo koje vlada između dva najbolja centra lige, no strasti je smirio Joel Embiid, koji je na pitanje novinara o tome što je dobacio Jokiću za vrijeme utakmice, odgovorio:

Samo sam mu rekao da je najbolji igrač u ligi.

Joel Embiid
Komentari

Povezano