Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Embiid izbjegava igrati protiv Jokića na njegovom tlu?

Večeras nas od 03:30 očekuje novi dvoboj MVP kandidata između Nikole Jokića i Joela Embiida. Denver dočekuje Philadelphiju u dobrom raspoloženju s obzirom na to da su vezali tri uzastopne pobjede, dok s druge strane, Philadelphija ima dva uzastopna poraza.

Uzbudljiva i izjednačena utrka za MVP nagradu regularne sezone će nam večeras ponuditi još jednu košarkašku poslasticu. Podsjetimo, prije dva mjeseca Philadelphija je na domaćem parketu pobijedila Denver rezultatom 126:119, a Embiid je odigrao monstruoznu partiju s double-double učinkom od 47 poena i 18 skokova, dok je Jokić imao učinak od 24 poena, 8 skokova i 9 asistencija. To im je bio prvi međusobni susret ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, zanimljivo je to da Embiid nije odigrao utakmicu u gostima protiv Denvera još od 8. studenog 2019. godine kada su izgubili rezultatom 100:97. Na ulasku u posljednju četvrtinu su imali ogromnih +21, šanse za pobjedu u tom trenutku su im bile 99.5% i to su uspjeli ispustiti. Upravo u toj utakmici je Embiid u ključnim trenucima podbacio. Odigrao je lošu obranu kod rezultata 97:94, Jamal Murray ga je prošao kao da ga nema i položio za samo -1 Denvera. Sljedeći napad Philadelphije je završio u rukama Horforda koji je nečuvan pucao sa pozicije za 3 poena, ali je promašio je koš. Zatim Jokić zabija za +1 Denvera sekundu prije kraja, a u napadu za pobjedu Philadelphije, Embiid pravi faul u napadu baš na Jokiću. To je bila njegova 6. osobna pogreška, igra za njega je tu službeno bila gotova i to je rezultiralo slobodnim bacanjima za Denver s obzirom na to da su do tada već bili iskoristili sve bonus prekršaje. S linije slobodnih bacanja je miran bio Will Barton te je potvrdio ogroman preokret Denvera u toj utakmici.

Jokićev koš za pobjedu sekundu prije kraja utakmice

Jokić je u toj utakmici završio s učinkom od 26 poena, 10 skokova i 6 asistencija, dok je Embiid upisao 19 poena, 15 skokova i čak 8 izgubljenih lopti uz loš postotak šuta od 35%. Možda je upravo ta utakmica ostavila velikog traga na Embiidu i pribojavao se vraćati taj parket. U svakom slučaju, večeras nas očekuje spektakl, može li Embiid i drugi put ove sezone slaviti u direktnom dvoboju protiv Jokića ili će se Srbin ipak osvetiti za onaj poraz u Philadelphiji od prije dva mjeseca? Saznat ćemo večeras otprilike oko 6 sati ujutro.

Komentari

Povezano