Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Emery u svojoj 1000. utakmici svladao Lille

Nakon sadržajnog trijumfa Olympiakosa nad Fenerbahçeom i remija Viktorie Plzen i Fiorentine, u kasnijem večerašnjem programu Konferencijske lige gledali smo dvije nove utakmice. Aston Villa je u Birminghamu dočekala francuski Lille, dok je na stadionu Jan Breydel Club Brugge ugostio PAOK. U 1000. utakmici Unaija Emeryja, igrači Aston Ville došli su do pobjede od 2:1, dok su igrači Bruggea s minimalnom pobjedom svladali goste iz Grčke.

Lavovi s Villa Parka nisu mogli bolje započeti susret. Ollie Watkins nastavio je svoj briljantan učinak ove sezone i već u 13. minuti na precizan ubačaj Johna McGinna zabio glavom, upisujući svoj 25. pogodak u svim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pogotka domaćina, slijedio je niz napadačkih demonstracija Lillea. U 24. minuti Edon Zhegrova u izglednoj je prilici uputio udarac koji je aktualni svjetski prvak Emiliano Martinez s lakoćom obranio. Reflekse Argentinca u 32. je minuti testirao Bafode Diakite, a na nišanu je u 42. minuti bio i od strane Jonathana Davida.

Trupe Unaija Emeryja drugo poluvrijeme počinju u dominantnom tonu, što rezultira novom promjenom rezultata u 56. minuti. Nakon ranije asistencije, kapetan McGinn prizemnim udarcem na asistenciju Leona Baileya upisuje i pogodak.

Identično slijedu događaja u prvom poluvremenu, gosti se i u nastavku bude tek nakon primljenog pogotka. Ovaj put, ipak, u vidu poništenog pogotka Gabriela Gudmundssona u 63. minuti.

Taman kada je Villa krenula u gašenje utakmice, na scenu je za završnih 2:1 pogotkom glavom u 85. minuti stupio Diakite.

I u drugom je susretu poveo domaćin. Odličnu akciju igrača Bruggea u šestoj je minuti završio Hugo Vetlesen. Iako je na odmor otišao rezultatom 1:0, pun inicijative Brugge ostatak je prvog poluvremena još obilježio šansama Maxima De Cuypera u 12. i Vetlesena u 38. minuti.

Momčad Ronnyja Deile većinu je drugog poluvremena dominirala a Dominik Kotarski sa 4 obrane tu je dominaciju ograničio na samo na jedan pogodak. Najupečatljivija obrana ona je u 78. minuti, kada je Brazilcu Igoru Thiagu obranio udarac s bijele točke.

Pobjede domaćina u oba susreta znače da Aston Villa i Club Brugge u goste sljedeći tjedan odlaze sa +1.

Komentari

Povezano