Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Emiliano Martinez odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige, Fiorentina bolja od Plzena

Poznati su prvi polufinalisti Konferencijske lige. Poslije utakmica odigranih od 18:45 sati, poznato je da su to Aston Villa i Fiorentina. Englezi su nakon boljeg izvođenja udaraca s 11 metara svladali Lille, dok je Fiorentina nakon produžetaka s 2:0 bila bolja od Viktorije Plzen.

Nakon što je Villa u Engleskoj slavila s 2:1, Lille je s istim rezultatom slavio u Francuskoj. Već u 15. minuti poveli su Francuzi. Yusuf Yazici lijepo je pogodio izvana u donji lijevi kut i na taj način anulirao prednost Engleza iz prvog susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lille je bio bolji takmac na terenu, a svoju bolju igru okrunili su u 68. minuti. Nakon jednog kornera, veznjak Benjamin Andre glavom od vratnice pogodio je za 2:0.

Činilo se kako je Lille u polufinalu, no onda se ukazao Matty Cash. Desni bek Aston Ville, nakon pogreške domaćeg vratara zabija za 2:1 u 87. minuti. Bio je to udarac s ruba šesnaesterca koji je od bloka završio u golu, a pogotku je prethodila greška Lucasa Chevaliera. Naime, francuskom vrataru neshvatljivo je ispala lopta iz ruku i tako stigla do poljskog reprezentativca koji je utakmicu odveo u produžetke.

U produžecima, Aston Villa je bila bliža prolasku. No, Chevalier se s dvije vrhunske obrane u 100. minuti iskupio za raniji kiks. Nakon dodatnih 30 minuta nismo vidjeli novi pogodak pa je putnika u polufinale odlučivao rulet jedanaesteraca.

U udarcima s jedanaest metara, gosti su bili uspješniji. Heroj Ville bio je Emiliano Martinez koji je obranio dva kaznena udarca te na taj način donio Englezima polufinale. Argentinac je zbog provokacija zaradio žuti karton za vrijeme raspucavanja, a to mu je bio drugi na susretu. Međutim, kako su jedanaesterci odvojen dio igre Martinez nije bio u konačnici isključen. Villa će u polufinalu igrati s boljim iz susreta Fenerbahce/Olympiakos.

U drugom susretu koji se igrao u istom terminu, Fiorentina je u potpunosti nadigrala Viktoriju Plzen. Međutim, gostujući vratar Martin Jedlicka i okvir gola zaslužni su za rezultat 0:0 nakon 90 minuta igre. Shodno tomu utakmica je otišla u produžetke. Valja napomenti kako su gosti igrali s igračem manje od 66. minute, kada je Brazilac Cadu zaradio izravni crveni karton.

Pogodak koji je slomio češki bedem pao je u 92. minuti. Nicolas Gonzalez najbolje se snašao u jednoj gužvi nakon kornera te pogodio za 1:0. Nicolas Biraghi u 108. minuti donio je potvrdu Fiorentininog prolaska u polufinale, u kojem će igrati s pobjednikom susreta PAOK/Club Brugge.

Komentari

Povezano