Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Emir Sahiti: “Volio bih karijeru završiti u Hajduku”

Prije nepunih mjesec dana, Emir Sahiti nakon šest godina otišao je iz Hajduka. 25-godišnji kosovski krilni napadač napustio je Split te krenuo put Njemačke, u HSV. Njemački velikan, koji je čak šest puta bio prvak države, za Sahitija je Hajduku uplatio 1.2 milijuna eura. No, 20% pripalo je Emirovom bivšem klubu – Rabotničkom te su u konačnici Bijeli uprihodili 960 tisuća eura za Sahitija.

Emir je u Hajdukovom dresu odigrao 121 službenu utakmicu, zabio 18 pogodaka te upisao 20 asistencija. Debi je upisao u remiju s Goricom na Poljudu u veljači 2019. godine, a posljednju utakmicu odigrao je kod Istre 1961 u Puli, 25. kolovoza. Netom poslije toga, transfeiran je u HSV koji se natječe u 2. Bundesligi te se trenutno nalazi na petom mjestu prvenstvene ljestvice, ali sa samo tri boda manje od vodeće Fortune Düsseldorf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom svih događanja u posljednje vrijeme, Emir je gostovao u Denis Podcastu te pričao o tome komu je najviše pomogao u prilagodbi na Njemačku, Hajduku, Gennaru Gattusu, Marku Livaji...

Prvo se moram zahvaliti Ivanu Klasniću. Puno mi je pomogao oko svega, kao da mi je brat. Ovo je veliki klub, nisam očekivao ovakvu atmosferu i organizaciju. Baš mi je drago što sam došao ovdje.

Čim sam potpisao, otišao sam s reprezentacijom. Tako da sam se vratio u četvrtak i napravio samo dva treninga s ekipom. Normalno, trener mi je rekao da trebam uhvatiti ritam i bolje se upoznati s ekipom. Rekao sam “nema problema”, ja sam profesionalac i radit ću u interesu kluba. Prvu utakmicu sam dobio deset minuta, drugu sam dobio 15-20. Ide sve nabolje, baš sam presretan i nadam se da ću pomoći ekipi. Naš cilj je vratiti se u Bundesligu, gdje i pripadamo.

Emir Sahiti, Denis Podcast

O odlasku iz Hajduka:

Bio sam šest godina u Hajduku. Prošao sam najgore stvari, i one najbolje. Te najgore stvari sam zaboravio, a ove najbolje sam uzeo sa sobom. Nije lako otići iz Splita, to je lijep grad. Pogotovo iz Hajduka, koji je velik klub. Znamo svi što je Hajduk. Takve navijače teško je bilo gdje drugdje pronaći. Taj klub meni je duboko u srcu. Volio bih završiti karijeru u Hajduku. Uživao sam u svakom trenutku, svakoj utakmici. Iako nije lako igrati za Hajduk, težak je to dres. No, moraš doživjeti to da igraš u Hajdukovom dresu na Poljudu. Nema boljeg osjećaja.

Emir Sahiti, Denis Podcast

Neizbježna tema bio je Gennaro Gattuso:

Super trener, voli disciplinu. Ja to poštivam, on želi da se radi na 300%. Hajduku treba jedan takav trener. Drago mi je što je Hajduk počeo pobjeđivati i volio bih da budu prvaci. Osjećao bih se kao da sam ja osvojimo, jer poznajem taj grad i znam koliko dugo čeka na taj naslov. Van terena Gattuso je zafrkant, no na terenu je samo ozbiljan rad. Naučio sam dosta od njega. Imao sam puno trenera u karijeri, ali ne kao on. Daj Bože da osvoje naslov prvaka.

Emir Sahiti, Denis Podcast

Sahiti se dotakao, po njemu, najboljeg igrača lige – Marka Livaje:

Gattuso zna kako funkcionirati s glavnim igračima i s cijelom ekipom. Livaja je već četiri godine najbolji igrač HNL-a. Ima iskustvo, baš je dobro igrati s njim. Kad je u formi, samo mu daj loptu i on ćete pronaći ili će zabiti. Stvarno je top igrač.

Emir Sahiti, Denis Podcast

Govorio je o bivšem suigraču i sportskom direktoru Hajduka, Nikoli Kaliniću:

Puno sam naučio od njega. On je puno pomogao nama mlađima, bio nam motivacija. Znam koliko voli Hajduk. Bilo mi je super igrati s njim. Napravio je odličnu karijeru, igrao je u velikim klubovima. Od njega možeš puno toga naučiti.

Što se tiče uloge sportskog direktora, nisam puno tada pričao s njim. Jedino smo pričali u vezi transfera. Ako dođe neki transfer koji će zadovoljiti mene i klub rekao sam da mogu otići, pošto je prošlo šest godina da sam u Splitu, možda je došlo i vrijeme. Ali ako vi ne želite, ja sam tu i imam dvije godine ugovora s Hajdukom. Došla je ponuda i svi smo bili zadovoljni s njom. Ovo što je dobio otkaz, s tim nisam baš upoznat. Ja mu želim sve najbolje, njemu i njegovoj obitelji.

Emir Sahiti, Denis Podcast

Posudba u Šibeniku:

Godinu dana sam trčao sa strane, trenirao sam van terena. Nisu me registrirali za prvu, ni drugu momčad. Ali znao sam da će mi se kad-tad vratiti. Kad je došao Šibenik, rekao sam da želim ići. Otkupna klauzula bila je 400 tisuća eura. Ali htio sam se vratiti u Hajduk, želio sam pokazati da mogu tamo igrati. Niti malo ne žalim što sam se vratio. Radio sam kako treba i sve mi se u konačnici vratilo.

Emir Sahiti, Denis Podcast

Hajduk je bio blizu naslovu prvaka 2022. godine:

Mi smo prvenstvo izgubili na malim utakmicama. Kući protiv Istre, neriješeno kod Slaven Belupa. Da smo samo u jednoj utakmici uzeli tri boda, išli bi na Maksimir protiv Dinama posljednje kolo igrati za naslov prvaka. Oni su u pretposljednjem kolu igrali u Šibeniku, a ja sam išao gledati brata Suada i navijao za Šibenik. Htio sam da u posljednjem kolu odlučujemo o naslovu. Uvjeren sam da bi pobijedili Dinamo u posljednjem kolu. Baš smo bili u top formi.

Emir Sahiti, Denis Podcast

Cijeli intervju pogledajte ovdje:

Komentari

Povezano