Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Engleska do prve bronce u povijesti

Nakon jednog zlata i tri srebra, ragbi reprezentacija Engleske po prvi puta je stigla i do bronce na Svjetskom prvenstvu u ovom dinamičnom sportu. Englezi su u borbi za treće mjesto s 26:23 savladali Argentinu, koja je tako ostala na jednoj osvojenoj brončanoj medalji iz 2007. godine. Ipak, do jednog individualnog uspjeha su stigli, pošto je njihov reprezentativac Agustin Creevy stigao do 23. nastupa na Svjetskim prvenstvima, čime je stigao na drugo mjesto igrača s najvećim brojem nastupa ovog natjecanja svih vremena.

Jako dobro su Englezi ušli u utakmicu, povevši 13:0 već nakon 13 minuta igre. Pumasi su se uspijeli malo konsolidirati, pa su boljom igrom do konca poluvremena smanjili zaostatak na 16:0. No, već početkom nastavka, točnije u 43. minuti Argentinci stižu i do preokreta, nakon trya Santiaga Carrerasa i pretvaranja Emiliana Boffellija. Minutu kasnije šok za Argentinu. Upravo Carreras je išao ispucati loptu iz vlastitih 20 metara, a Theo Dan ušao mu u blok i odbijenu loptu potom položio preko crte, a Owen Ferrell pretvorio za 23:21.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja susreta Englezi postigli jedan, a Argentinci dva kaznena pogotka, posljednji 12 minuta prije kraja za engleskih 26:23, nakon čega su krenuli u nekoliko juriša prema još jednom preokretu. Međutim, nisu uspjeli te se Englezi ipak zasluženo kući vraćaju s broncom oko vrata.

Komentari

Povezano