Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Engleska pobjedom nad Italijom osigurala plasman na Euro, Ukrajina pobijedila Maltu

U posljednjem danu ciklusa kvalifikacija za predstojeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj, u skupini C Engleska je na Wembleyu ugostila reprezentaciju Italije, dok je Ukrajina gostovala na Malti.

Iako je sve krenulo loše po Engleze kada su već u rezultatskom deficitu bili u 15. minuti golom Gianluce Scamacce, uspjeli su već u 32. minuti poravnati rezultatom pogotkom Harry Kanea iz kaznenog udaraca. U konačnici su u potpunosti okrenuli utakmicu te slavili rezultatom 3:1 i osigurali plasman na Europsko prvenstvo sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije je Marcus Rashford zabio u 57. minuti na asistenciju Judea Bellinghama, da bi u 77. minuti Kane svojim drugim golom na utakmici potvrdio veliku pobjedu Engleske. Zanimljivo, Engleska je u posljednja 35 kvalifikacijska susreta za velika natjecanja na domaćem terenu, uključujući i ovu utakmicu, bila poražena samo jednom – od Hrvatske 21. studenog 2007. godine rezultatom 3:2 kojeg se svi u Hrvatskoj rado prisjećaju.

U drugoj utakmici je Ukrajina teže od očekivanog pobijedila Maltu rezultatom 3:1. Šok za Ukrajince je uslijedio u 12. minuti kada su Maltežani došli do vodstva pogotkom Paula Mbonga. Međutim, ipak su do odlaska na odmor uspjeli okrenuti rezultat u svoju korist autogolom Ryana Camenzulija u 38. minuti i golom Artema Dovbyka pet minuta kasnije. Mreže su mirovale skoro cijelo drugo poluvrijeme, a Ukrajina je otpor Maltežana tek uspjela slomiti u 85. minuti golom Mikhaila Mudrkya koji je pospremio na povećanje vodstva i konačan rezultat.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano