Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Engleska pobjedom protiv Portugala osigurala polufinale

U četvrtfinalu U-21 Europskog prvenstva Engleska je svlada Portugal 1:0. Iako nisu pokazali atraktivnu igru, iskoristili su svoju najbolju priliku i sada idu dalje s četiri pobjede u četiri utakmice i gol razlikom 7:0.

Engleska je na samom početku djelovala nešto bolje, no to se brzo promijenilo. Dobru je priliku imao Pedro Neto kada je izbliza pucao po podu, no sjajno je obranio James Trafford. Englezi su imali velikih problema s dolaskom u protivnikovu trećinu kad je Portugal nametnuo svoj visoki pritisak. Ipak, u rijetkim situacijama kada se to dogodilo, bilo je dostupno puno prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz takve situacije nastao je pogodak. Nepostavljenu obranu napali su Englezi i na dodavanje Morgana Gibbsa-Whitea pogodio je Anthony Gordon. To je bila treća asistencija u tri utakmice Nottinghamove desetke. S minimalnom razlikom otišlo se na poluvrijeme.

U nastavku nije bilo previše uzbuđenja. Portugal je dominirao posjedom i uglavnom prijetio preko udaraca izvana i ubačaja u šesnaesterac. Najbolji su pokušaj imali u 73. minuti kada je Henrique Araújo glavom pogodio okvir gola. Englezi su s druge strane bili potpuno sterilni. Imali su ispod 30% posjeda u drugom poluvremenu, a prvi udarac su uputili tek u 88. minuti.

Mlada selekcija Gordi Albiona do kraja je uspješno odoljela pritisku i prošla u polufinale gdje ih čeka Izrael. U drugom polufinalnom paru sastaju se Španjolska i pobjednik u dvoboju Francuske i Ukrajine koji se igra večeras u 21:00.

Komentari

Povezano