Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Engleska prošla u četvrtfinale nakon jedanaesteraca

Osmina finala na Svjetskom prvenstvu za žene nastavila se utakmicom između Engleske i Nigerije. U utakmici s malo pravih prilika na kraju je nakon boljeg izvođenja jedanaesterca u četvrtfinale prošla Engleska.

Prvu pravu priliku na susretu imale su Nigerijke u 16. minuti. Nakon što je prvi udarac Ashleigh Plumptre završio na gredi, njezin drugi pokušaj je fantastično obranila Mary Earps.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 32. minuti Engleskinje dobijaju kazneni udarac. Rasheedat Ajibade je bila u duelu s Rachel Daly, a sutkinja je dosta strogo pokazala na bijelu točku. Ipak, javila se VAR soba koja je pozvala sutkinju da još jednom pogleda. Nakon pregleda nije bilo ništa od kaznenog udarca za Englesku.

To je bilo više manje to od prvog dijela koje je završilo 0:0. Engleska je dominirala posjedom, ali su Nigerijke direktnim nogometom stvarale dosta problema Engleskoj u obrani.

Početkom drugog poluvremena Nigerijke ponovno tresu gredu. Uchenna Kanu je bila najviša na ubačaju i lijepo zapucala glavom, ali je njezin udarac umjesto u golu završio na gredi.

Engleska je najbolju priliku imala u 76. minuti. Daly je ostala sama na korneru, ali je njezin udarac refleksno obranila Chiamaka Nnadozie koja je spasila Nigeriju.

Deset minuta kasnije Engleska ostaje s igračicom manje. Dosada najbolja igračica Svjetskog prvenstva i sestra Reecea Jamesa, Lauren James je namjerno nagazila suparnicu na podu čime nije ostavila sutkinji puno izbora, nego da joj pokaže crveni karton.

Nisu Nigerijke uspjele u regularnom vremenu iskoristiti igrača više te je ostalo 0:0. Tako se otišlo u dodatnih 30 minuta kako bi se pronašao putnik u četvrtfinale.

Veliku priliku u 98. minuti propustila je za Nigeriju Michelle Alozie. Ostala je sama u kaznenom prostoru Engleske, ali je loše opucala i propala je velika prilika. U produžetcima više nije bilo uzbuđenja pa je odluka pala nakon jedanaesteraca.

Tamo su obje ekipe promašile prvi jedanaesterac. Prvo je Georgia Stanway promašila cijeli gol da bi isto to s druge strane napravila Desire Oparanozie. U idućoj seriji ponovno je za Nigeriju promašila Alozie čiji je udarac otišao preko gola.

Engleskinje više nisu griješile te su pobjedničkim jedanaestercem igračice Manchester Cityja Chloe Kelly prošle u četvrtfinale. Tamo će igrati protiv pobjednika između dvoboja Kolumbije i Jamajke koji je na rasporedu sutra u 10 ujutro.

Komentari

Povezano