Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Engleska rutinski pobijedila Finsku

Liga nacija se nastavlja, a susret druge grupe Lige B odigrao se između Finske i Engleske na Helsinki Olympic Stadionu. Gosti su slavili rezultatom 3:1 i tako se vratili u pobjedničke vode nakon poraza od Grčke.

Domaćini su dobro započeli susret i imali su prvu ozbiljniju šansu već u sedmoj minuti. Topi Keskinen našao se na odbijancu ispred gola, no poslao je loptu van granica igrališta. Prava šteta što nisu iskoristili tu šansu jer su Englezi odgovorili već u 18. minuti. Angel Gomes je predivnom loptom pronašao Jacka Grealisha koji je lijepo pospremio loptu uz desnu stativu. Keskinen se opet našao u fokusu domaćeg napada u 33. minuti. Opalio je s ruba šesnaesterca, lopta je išla u lijevu stranu gola, no Dean Henderson se fantastično ispružio i obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri minute poslije Marc Guehi je nadskočio domaću obranu, no lopta je skrenula lijevo od gola. Fredrik Jensen je imao zlatnu priliku za poravnati rezultat, ali je prebacio cijeli gol iz blizine. U 40. i 45. minuti Benjamin Kallman je imao dvije dobre prilike. Prvo je glavom prebacio loptu malo iznad prečke, a zatim je uputio udarac u donji desni kut koji još jednom skida Henderson.

U drugom dijelu Trent Alexander-Arnold je pucao iz daljine u donji lijevi kut, ali Lukas Hradecky se odlično snašao i obranio. Keskinen je proigrao Jensena koji je poslao loptu malo iznad prečke u 57. minuti. Declan Rice je pokušao dvije minute kasnije udarcem s ruba kaznenog prostora prema desnoj strani gola, no Hradecky je još jednom odlično reagirao. U 73. minuti Leo Walta je napravio prekršaj, a minutu kasnije Alexander-Arnold je realizirao slobodnjak odličnim udarcem u lijeve rašlje.

Nedugo nakon, opalio je i Jude Bellingham s poludistance, no lopta je prošla lijevo od gola. Kyle Walker je u 79. minuti dočekao loptu glavom u kaznenom prostoru, a idući napad su domaćini pokušali, no Waltin udarac je završio daleko od lijeve stative. Ollie Watkins je proigrao, a točku na i stavio Rice u 84. minuti, kada je plasirao loptu uz desnu stativu.

Finci nisu pali bez ispaljenog metka te su rezultat smanjili pogotkom u 87. minuti. Walta je izveo korner, a Arttu Hoskonen zabio odlično zabio glavom u lijeve rašlje.

Komentari

Povezano