Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Engleska rutinski svladala Ukrajinu

Nakon važne pobjede protiv Italije u četvrtak, Engleska je na Wembleyju dočekala reprezentaciju Ukrajine koja je bila slobodna u prvom kolu. Englezi su dominirali od početka do kraja susreta te su na kraju zasluženo slavili 2:0. Golove za domaćine su postigli novopečeni najbolji strijelac u povijesti Engleske Harry Kane i Bukayo Saka.

Nije dugo trajalo početno ispitivanje snaga i Englezi su brzo uspostavili kontrolu nad susretom. Najbolju priliku za vodstvo propustio je Harry Kane u 20. minuti kada njegov udarac s 7 metara u korner odbija Anatolij Trubin. Imali su domaćini inicijativu, ali osim te prilike Kanea nisu puno stvorili. Gosti su se disciplinirano branili i onemogućili englesku kreaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nisu uspjeli dočekati kraj poluvremena jer je Kane zabio za vodstvo Engleske u 37. minuti. Saka je napravio većinu posla i pronašao Kanea na drugoj stativi, a Kane takve situacije ne promašuje i to je 1:0. Ukrajince je taj gol šokirao te su već tri minute kasnije primili još jedan gol. Strijelac je bio asistent prvoga gola Saka.

Jordan Henderson je pronašao mladog krilnog napadača Arsenala na 20-ak metara, a Saka se lijepo riješio čuvara i još ljepše pogodio suprotne rašlje nemoćnog Trubina. Nastavio je tako Saka sjajnu formu iz Arsenala i u dresu reprezentacije.

U drugome dijelu Engleska je nastavila s dominacijom, ali nisu izgledali tako goropadno kao u prvih 45 minuta. Dobru priliku za novo povećanje vodstva propustio je Jude Bellingham u 58. minuti kada je loše pucao iz dobre pozicije sa sedam metara.

Blizu trećem golu bio je i Connor Gallagher koji je u 87. minuti umalo zabio iz svog prvog dodira s loptom na utakmici. Njegov udarac s 10-ak metara je sjajno iz gola izvadio večeras najbolji igrač Ukrajine Trubin.

Do kraja utakmice nije bilo više uzbuđenja i završilo je 2:0. Bila je to nova dobra predstava Engleske koja je s ove dvije pobjede napravila ogroman korak prema Euru. U iduće dvije utakmice ih čekaju Malta i Makedonija i s izvjesnih šest bodova iz te dvije utakmice su s jednom nogom već u Njemačkoj. Ukrajina će pak svoje bodove tražiti u drugim utakmicama te će se vjerojatno oni i Talijani boriti za drugo mjesto iz ove skupine.

Komentari

Povezano