Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Engleska svladala domaćina Australiju i ušla u finale

Danas je odigrana druga polufinalna utakmica Svjetskog prvenstva u nogometu za žene gdje su se susreli domaćin Australija i Engleska. Engleskinje su bile favoritkinje prije susreta te su tu ulogu opravdale u prvome dijelu gdje su dominirale posjedom te kreirali više šansi.

Bolju igru su okrunile u 36. minuti kada je Ella Toone preciznim udarcem matirala Mackenzie Arnold za 1:0 prednost Engleske što je bio i rezultat prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australke su odlično započele drugo poluvrijeme te su prvih 20-tak minuta bile bolji suparnik. U 63. minuti su izjednačile preko Sam Kerr. Jedna od ponajboljih igračica svijeta je dalekometnim udarcem postigla pogodak za izjednačenje.

Nakon primljenog pogotka se Engleska budi te rješava pitanje pobjednika. U 71. minuti je Lauren Hemp zabila na asistenciju Millie Bright za novo vodstvo Engleske. 15 minuta kasnije, Lauren Hemp je na svoj konto pridodala i asistenciju kada je proigrala Alessiju Russo u kaznenom prostoru te je napadačica Arsenala udarcem iz prve matirala Arnold za konačnih 3:1 i slavlje Engleske.

U finalu će se susresti Engleska i Španjolska dok će za treće mjesto snage odmjeriti Australija i Švedska.

Komentari

Povezano