Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Engleski nogometni savez ukinuo ponavljanje utakmica FA Cupa u slučaju neriješenog ishoda

Engleski nogometni savez i Premier liga su postigli novi sporazum o formatu i prozorima prestižnog FA Cupa. Potpisan je novi ugovor na minimalno šest godina koji stupa na snagu od sljedeće sezone.

Jedna od najbitnijih novina jest ta da više neće biti ponavljanja utakmica već od prve runde natjecanja, a ne od pete runde što je dosad bio slučaj. Sve runde FA Cupa sada će se igrati vikendom, uključujući i petu koja se posljednjih pet sezona igrala sredinom tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrta i peta runda te četvrtfinale će se po prvi put igrati bez utakmica Premier lige u isto vrijeme, dok će četvrta runda trajati od petka do srijede kako bi se navijačima omogućilo gledanje utakmica FA Cupa u nekoliko uzastopnih dana.

Finale FA Cupa će se održavati subotom, pretposljednjeg vikenda sezone Premier lige, bez utakmica Premier lige na isti dan. Osim toga, neće biti utakmica Premier lige u petak navečer prije finala, kako bi se omogućio fokus na pripremu za vrhunski događaj.

Premier liga je povećala financiranje nogometne piramide, osiguravajući dodatnih 33 milijuna funti za “Grassroots” nogomet povrh 100 milijuna funti koje trenutno daje u te svrhe svake sezone. Liga će tako osigurati do 133 milijuna funti po sezoni od sezone 2025./26., održavajući postojeće obveze i povećavajući podršku ključnim područjima igre.

Community Shield će se održati u subotu, 10. kolovoza 2024. godine, a treba istaknuti i to kako je stanka usred sezone uklonjena iz kalendara kako bi se omogućio početak Premier lige sredinom kolovoza. Ova duža ljetna stanka omogućuje svim klubovima Premier lige da igrači ljeti dobiju trotjednu stanku. Do toga je došla zbog stručnih savjeta medicinskih i tehničkih odjela, koji više cijene dulje razdoblje potpunog odmora ljeti nego kratki odmor zimi.

Komentari

Povezano