Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Englezi ostali bez mladog napadača, Arsenalovac se odlučio za reprezentaciju SAD-a

21-godišnji napadač Arsenala na posudbi u Reimsu, Folarin Balogun, danas je na svojim društvenim mrežama službeno potvrdio kako će u budućnosti nastupati za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država. Balogun je mogao birati između tri reprezentacije – Engleske, Nigerije i SAD-a te se nakon dugog vijećanja odlučio za SAD.

Balogunovi roditelji su Nigerijci, on se rodio u New Yorku, dok je u Londonu živio od svoje druge godine te je od svoje osme igrao za Arsenal. Balogun je 2019. godine potpisao svoj prvi profesionalni ugovor s “Topnicima” za koje je debitirao u Europskoj ligi u listopadu 2020. godine protiv Dundalka, a za klub iz Sjevernog Londona je upisao 10 nastupa u svim natjecanjima te je postigao dva pogotka. Ove sezone je napravio značajan iskorak na posudbi u francuskom Reimsu u čijem je dresu postigao 20 pogotka u 36 nastupa u svim natjecanjima, dok je s 19 prvenstvenih pogodaka 5. najbolji strijelac Ligue One.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paralelno je nastupao za mlade selekcije Engleske u kategorijama u-17, u-18, u-20, u-21, dok je u u kolovozu 2018. godine nastupio za u-18 selekciju SAD-a na Vaclav Ježek turniru mladih u Češkoj, a sada će tu zemlju predstavljati i na “velikoj sceni”. Time se Balogun pridružio poprilično zanimljivoj grupici mladih reprezentativaca SAD-a predvođenoj Christianom Pulisicem, Giovannijem Reynom, Westonom McKenniejem između ostalih.

Sljedeće okupljanje reprezentacije SAD-a je u lipnju ove godine kada se igra finale CONCACAF Lige nacija između SAD-a i Meksika te Gold Cup. Amerikanci su branitelji naslova Gold Cupa te su smješteni u skupinu A zajedno s Jamajkom, Nikaragvom i jednim od pobjednika preliminarne faze natjecanja.

Komentari

Povezano