Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Englezi slabašnom predstavom do minimalne pobjede protiv Srbije

Program trećeg dana Europskog prvenstva su zatvorile repezentacije Srbije i Engleske u Gelsenkirchenu. Gordi Albion je u konačnici slavio s minimalnih 1:0.

Uvodnih 10 minuta susreta je proteklo u dominaciji Engleza, međutim bez konkretne šanse. Ipak, bolju igru su kapitalizirali u 13. minuti kada je Bukayo Saka s desne strane ubacio, a Jude Bellingham se samo naklonio glavom i pogodio za vodstvo 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 20. minuti je Srbija po prvi puta na utakmici konkretnije zaprijetila ka golu Jordana Pickforda. S nekih 20 metara se okušao Aleksandar Mitrović, no njegov pokušaj je otišao pored desne vratnice. Pet minuta kasnije, nova šansa Engleske. Kyle Walker se sjurio po desnoj strani te je iskosa pucao, no njegov udarac je završio pored lijeve vratnice. To je bilo to od prvog dijela utakmice i ozbiljnijih prigoda.

Tijekom početka drugog poluvremena, točnije u 20 minuta nastavka utakmice smo praktički vidjeli samo jedan dalekometni pokušaj Trenta Alexandera-Arnolda kojeg je lako obranio Predrag Rajković.

U vrlo nesadržajnom drugom poluvremenu, prvo veće uzbuđenje smo vidjeli tek u 76. minuti. S desne strane je ubacio Jarrod Bowen, dok je glavom pucao Harry Kane, no Rajković je to uspio zaustaviti uz pomoć grede.

Ubrzo nakon je Srbija dva puta opasno zaprijetila. Najprije preko Dušana Vlahovića, a zatim preko Veljka Birmančevića, no Pickford i obrana Engleske je to sve uspješno otklonila.

U konačnici su Englezi opravdali status favorita te su Euro otvorili minimalnom pobjedom i sa sva tri boda.

Komentari

Povezano