Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Englezi su protiv BiH napravili nešto što nisu gotovo 30 godina

U sinoćnjem prijateljskom ogledu, jednoj od dvije generalnih proba uoči početka Europskog prvenstva, Engleska je na mitskom Wembleyju s 3:0 bila bolja od reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Rezultat je mogao biti i veći da su Englezi bili precizniji i da Nikola Vasilj, golman novog bundesligaša St. Paulija, nije bio jedan od najraspoloženijih ljudi na travnjaku. Igrači Gordog Albiona uputili su 25 udaraca na gol, od čega je njih osam išlo u okvir gola, promašivši četiri velike prilike, da bi do vodstva stigli tek u 60. minuti iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Chelseajev Cole Palmer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priču su Englezi dovršili u posljednjih 5 minuta igre preko Trenta Alexandera-Arnolda i Harryja Kanea, no ono što je zanimljivo jest početna postava Engleske u kojoj su zaigrali Pickford, Konsa, Dunk, Guéhi, Trippier, Alexander-Arnold, Gallagher, Eze, Palmer, Bowen i Watkins.

Na prvi pogled možda i neuočljivo, no ovo je po prvi puta još od studenog 1994. godine i utakmice protiv Nigerije da Englezi u početnom sastavu nisu imali niti jednog igrača Arsenala, Manchester Uniteda, Manchester Cityja ili Tottenhama, a od “velikih” engleskih klubova, predstavnike su imali samo Liverpool s Alexander-Arnoldom te Chelsea s Conorom Gallagherom i Palmerom.

Ostali igrači redom dolaze iz Evertona, Crystal Palacea, Newcastlea, Brightona, Aston Ville te West Hama, što još jednom pokazuje raspršenost reprezentativne kvalitete diljem engleske Premier lige.

Komentari

Povezano