Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Erceg, Kulešević i Tomas kažnjeni od strane HNS-a

Službeni web-portal Supersport Hrvatske nogometne lige danas je objavio kazne nogometašima i nogometnim djelatnicima vezano za događaje šestog i sedmog kola prvenstva. Zanemarimo činjenicu kako se radi o događajima koji su arhivirani pred dva, odnosno tri, tjedna, te pogledajmo tko je, zašto i u kojoj mjeri kažnjen.

Ante Erceg je nakon utakmice njegove Istre 1961 i Rudeša javno komentirao suđenje, konkretno se požalivši na tretman koji on osobno prolazi kod djelitelja pravde u domaćem nogometu, rekavši kako za njega vrijede drugi kriteriji negoli za ostale nogometaše, te kako isti konstantno vrše pritisak na njega. Erceg je ovom izjavom, prema disciplinskom sucu HNL-a Alanu Klakočeru, povrijedio odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova zbog čega je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 2.500 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dramatičnog poraza Osijeka od Dinama, kojeg su obilježila dva dramatična jedanaesterca dosuđena u korist Modrih u samoj završnici utakmice, trener i sportski direktor Bijelo-plavih Stjepan Tomas i Ivica Kulešević kažnjeni su jer su već u sklopu izjava nakon utakmice komentirali suđenje, rekavši kako su glavni sudac Mario Zebec, kao i VAR sudac Ivan Bebek, u Osijek došli “sa zadatkom”, pritom aludirajući kako su perfidno i ciljano oštetili Osječane i korist Dinamovaca.

I u ovim je izjavama Klakočer ponašao povrede odredbi Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova, te je dvama djelatnicima izrekao kazne. Tomas je u svojim izjavama ipak bio nešto blaži, pa je kažnjen “samo” novčanom kaznom u iznosu od 1.500 eura, dok je oralno oštriji Kulešević uz novčanu kaznu od 2.000 eura kažnjen i zabranom obavljanja funkcije u trajanju od mjesec dana. Navedena presuda obuhvaća zabranu ulaska u svlačionice i pripadajuće službene prostorije, kao i pristup klupi za rezervne igrače prilikom odigravanja prvenstvenih ili kup utakmica.

Komentari

Povezano