Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Erling Haaland je večeras učinio nešto što nitko nije već preko 50 godina

Nakon što su nogometaši Coventry Cityja jučer s 5:0 svladali Maidstone u prvoj utakmici osmine finala FA Cupa, večeras smo gledali još tri utakmice u tom natjecanju. Među šest klubova u akciji je bio i prvak Europe Manchester City koji je s glatkih 6:2 pobijedio Luton Town na Kenilworth Roadu.

“Građani” su poveli već u trećoj minuti kada je Kevin De Bruyne s lijeve strane prizemno ubacio za Erlinga Haalanda koji snažnim udarcem matira legendarnog Tima Krula na vratima Luton Towna. Ista kombinacija je udvostručila prednost u 18. minuti. Haaland je osvojio duel na 40 metara od gola, dodao za De Bruynea koji mu gura loptu u prostor, a Norvežanin hladnokrvno zabija za 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hattrick golova i asistencija su upotpunili u 40. minuti kada su nogometaši Manchester Cityja oduzeli loptu na sredini terena nakon čega je još jednom Belgijac uposlio Haalanda koji ponovno šalje loptu u Krulovu mrežu. U tom trenutku je De Bruyne postao prvi nogometaš koji je upisao tri asistencije za istog suigrača u jednoj utakmici za neku englesku momčad od 2022. godine kada je to u dresu Liverpoola učinio Diogo Jota u utakmici Lige prvaka za Mohameda Salaha.

U samoj završnici prvog dijela, Jordan Clark prekrasnim pogotkom s 25 metara smanjuje rezultat na 3:1, a isti igrač u 52. minuti vraća zanimljivost utakmici svojim drugim golom. U obje akcije za gol mu je asistirao Ross Barkley.

Ako se netko možda i ponadao da može doći do preokreta, nevjerojatni Erling Haaland je tom snu stao na kraj jer zabija nova dva gola u 55., odnosno 58. minuti dvoboja za velikih 5:2. Cityjev napadač je pritom postao prvi nogometaš koji je postigao barem pet pogodaka za klub iz engleske elite u FA Cupu još od Georgea Besta koji je zabio šest golova Northamptonu 1970. godine te prvi nogometaš Manchester Cityja koji je zabio barem pet u FA Cupu poslije Franka Robertsa 1926. godine.

U 72. minuti je Manchester City došao i do šestog pogotka, a njega je zabio hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić sjajnim udarcem s ruba šesnaesterca. Bio je to njegov drugi gol u dresu Manchester Cityja nakon što je prvi zabio na Svjetskom klupskom prvenstvu u pobjedi od 3:0 protiv Urawa Red Diamondsa u polufinalu. Time je postavio konačnih 6:2.

Što se ostalih utakmica tiče, u ovom trenutku se igra produžetak na dvoboju između Bournemoutha i Leicester Cityja u kojem “Lisice” vode s 1:0 golom Issahakua Fatawua, dok će produžetak upravo početi i na susretu između Blackburna i Newcastlea (1:1).

Komentari

Povezano