Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ernest Nuamah postaje rekordni transfer Lyona

Mladi ganski nogometaš Ernest Nuamah trebao bi postati najskuplji ulazni transfer u povijesti francuskog Lyona! 19-godišnjak uglavnom igra na poziciji desnog krila za danski Nordsjælland, a Lyon bi za njegovo dovođenje trebao platiti 25 milijuna eura, uz potencijalnih 5 milijuna bonusa.

Nuamah će prvo u Lyon doći na posudbu, no ona za sobom vuče obavezu otkupa sljedećeg ljeta, te potpisivanje ugovora do 2028. Za njegove je usluge bio zainteresiran niz europskih klubova: Marseille, Ajax, Milan, Lille, PSG, no na koncu se mladić odlučio za francuskog velikana koji nije najbolje startao u sezonu, te će navijači zasigurno zdušno dočekati pojačanje u svojim redovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po ukupnoj odšteti Nuamah će tako po ostvarivanju bonusa preskočiti Jeffa Reinea-Adélaïdea koji je u ljeto 2019. plaćen 25 milijuna eura Angersu. Ipak, nadamo se kako Ganac neće dočekati istu sudbinu kao Reine-Adélaïde koji je od svog dolaska pred četiri godine već proslijeđen na dvije posudbe, s obzirom da u Lyonu nije pustio preduboki trag.

Nuamah je već prošao liječničke preglede, te bi kroz današnji dan trebao staviti potpis na ugovor. Ostaje za vidjeti znači li ovaj transfer i odlazak mlade zvijezde Lyona Bradleyja Barcole kojeg se dobar dio prijelaznog roka povezivalo s Chelseajem, da bi se u zadnjih 24 sata intenzivirao interes PSG-a.

Komentari

Povezano