Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Errani i Paolini preokretom osvojile povijesno zlato za Italiju

Posljednji meč olimpijskog teniskog turnira bio je rezerviran za finale ženskih parova. Do zlatnog odličja, prvog u povijesti talijanskog tenisa na Olimpijskim igrama, stigle su Sara Errani i Jasmine Paolini.

Talijanke su danas ekspresno izgubile prvi set protiv Ruskinja Mirre Andreeve i Diane Shnaider sa 6:2, no odgovor je stigao još brže jer su drugi set dobile sa 6:1. O pobjednicama finalnog meča je na kraju odlučivao meč-tiebreak u kojem su Errani i Paolini bile bolje s 10:7 čime su ispisale povijest tenisa u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanke su tako postale prve tenisačice koje su osvojile olimpijsko zlato u parovima nakon što su izgubile prvi set u finalu poslije Zine Garrison i Pam Shriver iz 1988. godine. Također, Errani se pridružila eskluzivnom društvu od sada sedam tenisačica koje su osvojile sva četiri Grand Slama u parovima kao i olimpijsko zlato u toj konkurenciji. To su spomenuta Shriver, Gigi Fernandez, Serena i Venus Williams, Barbora Krejčikova te Katerina Siniakova.

U meču za broncu su Španjolke Cristina Bucsa i Sara Sorribes Tormo lakoćom, s dva puta po 6:2, trijumfirale protiv Čehinja Karoline Muchove i Linde Noskove.

Komentari

Povezano