Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Espanyol fantastičnim povratkom nakon 3 gola minusa zakomplicirao borbu za opstanak

U srijedu navečer imali smo prilike vidjeti 5 utakmica La Lige u kojima se i dalje odlučivala borba za europska mjesta te ostanak, u kojem će zadnjih 2 kola biti prava drama – Espanyol, Getafe, Real Valladolid, Cádiz i Almeria nalaze se unutar 4 boda.

Elche – Sevilla 1:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već odavno otpisani i prežaljeni fenjeraš Elche zaustavio je Sevillu u hvatanju europskih mjesta. Usprkos vodstvu od 10. minute preko Erika Lamele kojemu je to bio 10. gol u 50. nastupa u La Ligi, čime je postao prvi argentinski nogometaš koji je probio barijeru dvoznamenkastih golova u LaLigi (10), Premier ligi (17) i Serie A (19).

Ipak, crveni karton Pape Gueyea u 18. minuti značio je promjenu odnosa snaga na terenu, a Elche je to iskoristio u 25. minuti izjednačujućim pogotkom Tetea Morentea.

Pomalo nevjerojatno, Elche je imao posjed lopte od čak 72% i uputio 20 udaraca na gol Marka Dmitrovića, no Sevilla je izdržala pritisak i osvojila bod koji joj možda ne bude dovoljan za garantirano europsko mjesto – ovisno o rezultatu u finalu Europa lige.

Real Madrid – Rayo Vallecano 2:1

U gradskom derbiju Madrida, ekipa Carla Ancelottija stigla je do pobjede kasnim pogotkom Rodryga, u 89. minuti susreta. Držali su Blancosi vodstvo od 31. minute preko Benzeme kojem je to bio 30. pogodak sezone, da bi se gosti vratili u zasluženi egal pogotkom Raula de Tomasa u 84. minuti.

Imali su gosti, koji su se nadali uključiti se u borbu za europska mjesta, čak i nešto više od igre od Real Madrida koji izgleda kao da jedva čeka kraj sezone, no Real Madrid je iskoristio svoje šanse i stigao do vrijedne pobjede u borbi za mjesto viceprvaka koju vode s gradskim rivalom Atletico Madridom.

Villarreal – Cádiz 2:0

Žuta podmornica je pobjedom potvrdila minimalno 5. mjesto i Europsku ligu sljedeće sezone, a do kraja sezone se nadaju i pozitivnom raspletu u hvatanju 5 bodova udaljenog Real Sociedada. Do pobjede protiv gostiju koji su u grčevitoj borbi za ostanak su stigli pogocima u 1. poluvremenu preko dvostrukog strijelca Nicolasa Jacksona.

Espanyol – Atletico Madrid 3:3

Ljepoticu kola odigrali su klub iz Barcelone i Madrida, a nakon simultanke u prvom dijelu i vodstva od 2:0 preko Saula i Griezmanna, u 46. minuti je Carrasco podebljao vodstvo na 3:0 i činilo se kako ekipu Diega Simeonea šalje na 2. mjesto, a Espanyol u 2. ligu. Međutim, domaćini su u nastavku bacili karte na sve ili ništa i fenomenalnim preokretom u samo 15 minuta stigli do izjednačenja i produljili nadu da u posljednja 2 kola mogu izboriti opstanak. U 64. minuti za 1:3 zabio je Montes, u 76. minuti je Joselua srušio hrvatski vratar Ivo Grbić, a sam Joselu je postigao gol iz penala, da bi u 79. minuti nakon centaršuta dvostrukog asistenta Vidala gol za erupciju oduševljenja već beznadne publike zabio Vinicius Souza. Do kraja su i Espanyol i Atletico Madrid imali šanse za pobjedu, no rezultat se nije mijenjao, a s konačnih 3:3 su nezadovoljni i jedni i drugi, posebice Espanyol s obzirom na rezultat iz Seville.

Real Betis – Getafe

A u Sevilli je Betis, koji je osigurao mjesto u Europi, a vjerojatno i Europskoj ligi, rasterećeno dočekao Getafe, jednu od najlošijih gostujućih ekipa u ligi, pokušavao doći do pogotka, bio bolji i konkretniji sastav, no u 69. minuti se ukazao Omar Alderete i prvim udarcem u okvir gola matirao Claudija Brava za 0:1. Posao gostima je kasnije olakšao i German Pezzella crvenim kartonom u 78. minuti, pa je Getafe stigao do vrijedne pobjede za bijeg iz zone ispadanja.

Komentari

Povezano