Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Espérance i Al Ahly remizirali u prvoj utakmici finala afričke Lige prvaka

Na ispunjenom stadionu Hammadi Agrebi u glavnom gradu Tunisu istoimene države jučer je odigrana prva utakmica finala CAF Lige prvaka, natjecanja koje spaja i sučeljava najbolje afričke klubove. Tamo je domaćin Espérance de Tunis dočekao egipatski Al Ahly.

Jesu li momčadi i njihovi igrači samo poklekli pod pritiskom važnosti susreta ili se zaista radi o kvalitetom osiromašenim klubovima teško je za reći, ali utakmica je prosječnom pratiocu zaista bila teško gledljiva. Tek jedna izdvojena šansa u svih 90 minuta, kada je na početku utakmice Espéranceov Brazilac Rodrigo Rodrigues iz dobre pozicije glavom pucao pored gola, dovoljno govori o sadržajnosti susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na utakmici smo mogli vidjeti i tek jedan jedini udarac u okvir gola, no bilo je zato pregršt pogibeljnih startova, odglumljenih prekršaja, simulacija, i navlačenja kartona, no valja reći kako je zahtjevnu utakmicu pod kontrolom uspio držati alžirski sudac Mustapha Ghorbal koji je podijelio tek po dva žuta kartona svakoj momčadi.

Susret je završio s 0:0, ili točnije ništa – ništa, pa će tek na uzvratu u Kairu pasti odluka o konačnom pobjedniku. Taj dvoboj je na rasporedu sljedeće subote u 19:00, a najuspješnija momčad natjecanja Al Ahly probat će osvojiti svoju 12. kontinentalnu titulu, dok će najuspješniji tuniški klub hvatati svoje peto slavlje.

Komentari

Povezano