Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

ESPN proglasio Gvardiola najboljim mladim stoperom

Poznati američki sportski medij, ESPN, je petu godinu zaredom objavio popis najboljih igrača na svijetu koji još nisu napunili 22 godine. Popis već četvrtu godinu zaredom sastavlja Tor-Kristian Karlsen, koji je radio kao skaut za klubove diljem Europe, uključujući Monaco, Zenit i Watford.

Karlsen je rekao da su glavni kriteriji za njegovu listu od 39 najboljih mladih igrača konstantni nastupi na najvišoj razini nogometa i potencijal za razvoj u budućeg “top-level” nogometaša. Karlsen kaže da je prije donošenja završne odluke o konačnom poretku konzultirao profesionalne skaute i sportske direktore iz nekoliko vrhunskih europskih klubova. Također je istaknuo da se na listi nalazi više napadača nego obrambenih igrača zato što mladi ofenzivni talenti dobivaju veću minutažu. Karslen je objasnio i razlog ovog fenomena: “Braniči trebaju više vremena za razvoj taktičke svijesti, pozicioniranja i razumijevanja igre te zato imaju manju minutažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč velikom broju napadača na listi, Joško Gvardiol je uvršten u 10 najboljih mladih igrača na svijetu te je najbolje plasiran branič na cijeloj listi. Brončani stoper Hrvatske reprezentacije je zauzeo visoko 9. mjesto na popisu u kojem je Jude Bellingham proglašen najboljim mladim igračem svijeta.

ESPN TOP 10 najboljih mladih igrača na svijetu:

10. Moisés Caicedo (Brighton, Ekvador)

9. Joško Gvardiol (RB Leipzig, Hrvatska)

8. Florian Wirtz (Bayer Leverkusen, Njemačka)

7. Gabriel Martinelli (Arsenal, Brazil)

6. Eduardo Camavinga (Real Madrid, Francuska)

5. Gavi (Barcelona, Španjolska)

4. Jamal Musiala (Bayern München, Njemačka)

3. Bukayo Saka (Arsenal, Engleska)

2. Pedri (Barcelona, Španjolska)

1. Jude Bellingham (Borussia Dortmund, Engleska)

Komentari

Povezano