Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Esteban Ocon napušta Alpine na kraju aktualne sezone

Esteban Ocon napušta redove Alpinea nakon što mu po završetku trenutne sezone istekne ugovor s francuskim konstruktorom.

Dvadesetsedmogodišnji Francuz u redove Alpinea stigao je 2020.godine, a ukupno je za ekipu iz Enstonea odvozio 91 utrku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveće uspjehe ostvario je 2021.godine kada je odnio svoju prvu pobjedu u karijeri na Velikoj nagradi Mađarske, a na taj uspjeh još je nadodao i dva postolja; drugo mjesto 2020. na Velikoj nagradi Sakhira i treće mjesto prošle sezone na Velikoj nagradi Monaka.

Objava o Oconovom odlasku iz Alpine stigla je tjedan dana nakon ovogodišnje VN Monaka i njegovog kontroverznog starta utrke u kojem je nasilno pokušao preteći timskog kolegu Pierra Gaslyja. Nakon što se svojim bolidom zabio u Gaslyja, Ocon je odustao, a Gasly je imao oštećenja na bolidu, koja su ipak njegovi mehaničari popravili prije ponovnog starta utrke zbog isticanja crvenih zastava.

Francuz je u karijeri vozio još za ekipe Manor Racing i Sahara Force India koja je kasnije promjenila ime u Racing Point, današnji Aston Martin.

Komentari

Povezano