Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Etcheverry još uvijek bez izgubljenog seta na Roland Garrosu, slijedi Zverev

Večernji program prvog dana drugog tjedna na Roland Garrosu pružio nam je tri meča u pojedinačnoj konkurenciji. I dok je Swiatek poslije predaje protivnice brzo izborila četvrtfinale, u muškoj smo konkurenciji također vrlo brzo saznali imena posljednja dva četvrtfinalista.

Na teren Suzanne Lenglen su u 19:30 izašle najbolja tenisačica svijeta Iga Swiatek te Ukrajinka Lesia Tsurenko, a već u 20:00 su ga napustile nakon što je 66. tenisačica svijeta odlučila predati meč zbog bolesti pri rezultatu od 5:1 za Poljakinju. Za tih pola sata, Tsurenko je imala svega 38% ubačenog prvog servisa te je izgubila sva tri svoja servis gema, dok je osvojila više poena na returnu (7) nego na servisu (4).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Swiatek je tako postala prva tenisačica nakon Monike Seleš koja je izborila barem četiri četvrtfinala na pariškoj zemlji u prvih pet nastupa u glavnom ždrijebu, a u četvrtfinalu ju očekuje dvoboj protiv šeste tenisačice svijeta, Amerikanke Coco Gauff protiv koje je slavila u svih šest međusobnih ogleda i to u svih šest s 2-0 u setovima uključujući i prošlogodišnje finale Roland Garrosa kada je pobijedila sa 6:1 6:3.

Nakon njih dvije, na taj isti teren su izašli Tomas Martin Etcheverry i Yoshihito Nishioka te su nam već u prvom setu pružili ono što smo očekivali – dugo mlaćenje loptice. Set je trajao sat vremena, a tek u tiebreaku ga je osvojio Argentinac s 10-8. Gledali smo sjajne cross-court izmjene tijekom kojih su obojica imala svoje sjajne trenutke.

Na valu osvojenog seta, Argentinac je odigrao sjajan drugi set te ga je osvojio sa 6:0 poslije samo 26 minuta igre. Etcheverry je briljirao na mreži osvojivši 10 od 11 poena u tim situacijama, dok je Nishioki dozvolio samo jedan winner, a on ih je imao čak 12.

Nakon što je odigrao vjerojatno najbolji set dosadašnjeg dijela Roland Garrosa i izgubio ga, Nishioka je zaista nestao s terena u sljedeća dva te ga je Etcheverry glatko porazio sa 6:0 6:1 u preostala dva seta. Među osmoricom najboljih u Parizu, samo su Etcheverry i Novak Đoković do tog uspjeha došli bez izgubljenog seta.

U isto vrijeme su na Phillippe Chatrieru svoj meč igrali Grigor Dimitrov te Alexander Zverev. Nijemac je pomeo Bugara u prvom setu te ga je dobio sa 6:1 nakon samo pola sata igre. Bivši svjetski broj dva je Dimitrovu prepustio samo četiri poena na returnu, dok mu je pritom čak tri puta oduzeo servis za laganih 1-0 u setovima.

Drugi set je bio mnogo izjednačeniji te je Dimitrov prvi došao do prednosti od jednog breaka kojeg je potvrdio za vodstvo od 4:2. Uz to, Dimitrov je u sljedećem gemu imao čak četiri prilike za oduzimanje servisa za dupli break, no u tome ne uspijeva. Pokrenulo je to veliki niz njegovog protivnika koji drugi set završava s četiri uzastopno osvojena gema i tako dolazi do velike prednosti od 2-0 u setovima. Grigor je kod zaostatka od 4:5 spasio četiri set lopte na svom servisu, ali je petu ipak ispustio nakon što je jedan backhand slice završio u mreži.

Dimitrov je treći set otvorio s tri vezane break prilike, no nijednu nije uspio kapitalizirati te je kazna stigla već u sljedećem gemu kojeg gubi bez ijednog osvojenog poena te se nalazi u zaostatku od 2:0, a ubrzo i 3:0 nakon što je ponovno prokockao nove četiri prilike za oduzimanje servisa Alexandera Zvereva. Ipak, bugarski tenisač se vraća u set te poravnava na 3:3.

Nije dugo trajao taj egal jer je Zverev kod vodstva od 4:3 došao do tri vezane break prilike, a nakon što je dvije spasio, Dimitrov je učinio dvostruku pogrešku te je tu meču došao kraj. Nijemac je break potvrdio u sljedećem gemu pa je u konačnici slavio sa 6:1 6:4 6:3. O Grigorovom večerašnjem nastupu najbolje govori podatak o okruglih 50 neprisiljenih pogrešaka. U četvrtfinalu će Zverev odmjeriti snage s Etcheverryjem.

Komentari

Povezano