Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Eurokup: Cedevita Olimpija teško poražena; Shorts nadigrao Žagarsa

Utorak navečer je termin koji je bio rezerviran za nogometnu Ligu prvaka, ali ljubitelji košarke su mogli uživati u povratku Eurokupa.

Od 19 sati je Cedevita Olimpija započela s novom europskom avanturom i to u gostima kod Hapoela Tel-Aviva. U prvom kolu skupine A su teško poraženi od Izraelaca rezultatom 100:73.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkaši Hapoela su bili veliki favoriti uoči ovog susreta te su taj status opravdali tako što ni u jednom jedinom trenutku ove utakmice nisu zaostajali. Slovenci su zaista bili nadigrani, a pojedina statistika govori sama za sebe. Naime, košarkaši Hapoela su imali 27 asistencija naspram 11 Cedevitinih, a uz to, Izraelci su imali čak 16 ukradenih lopti.

U pobjedi Hapoela su se istaknuli Xavier Munford s 21 poenom, dok su Tomer Ginat i Jaylen Hoard ubacili po 18 poena. Kod poražene Cedevite najraspoloženiji je bio Justin Cobbs koji je imao učinak od 15 poena i 6 asistencija.

U istoj skupini se igrao susret između francuskog Parisa i litavskih BC Wolvesa koji je ljubiteljima košarke bio zanimljiv iz perspektive duela između dvojice razigravača – TJ Shortsa s jedne te Artursa Žagarsa s druge strane. Ipak, sam ogled je bio jednosmjerna ulica pa su košarkaši Parisa slavili sa 105:78.

Do pobjede ih je s 20 poena i 9 asistencija predvodio baš Shorts, dok je 16 poena ubacio Collin Malcolm. Kod poraženih je Rasheed Sulaimon ubacio 15 poena, a Žagars je susret okončao s 10 poena.

Standings provided by Sofascore

U skupini B smo gledali utakmicu između njemačkog Ulma i talijanskog Trenta. U najizjednačenijoj utakmici večeri, prvaci Njemačke su trijumfirali sa 80:70 ponajviše zahvaljujući obrani i ukradenim loptama (13-4) te skoku u napadu (18-8).

Ulm su do slavlja prevodili bivši NBA igrač Dakota Mathias s 18 poena te Trevion Williams s 13 poena i čak 16 skokova (7 napadačkih). Kod poraženih je Davide Alviti postigao pet trica i tako brojao do 15 poena, a Andrejs Grazulis je ubacio jedan poen manje.

Komentari

Povezano