Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Europski protivnik Rijeke uvjerljivo slavio na domaćem terenu

Još su 4 utakmice odigrane u sklopu današnje Ligue 1, a u večernjim će terminima kolo završiti Monaco i Strasbourg te Lens i Rennes.

Prva je na teren, već od 13h, izašla ekipa koja će dočekati Riječane u četvrtak, Lille. Petoplasirani klub prošlogodišnje Ligue 1 pokazao je što može očekivati trupe Sergeja Jakirovića, demonstriravši zavidan napadački potencijal. Lille je od prve minute bio u visokom pritisku i napadao Nantes sa svih strana, a ponajviše na bočnim pozicijama gdje su odlične susrete odigrali visoko pozicionirani lijevi bek Ismailyji te desni bek Tiago Santos, kao i napadačka trojka Cabella – Zhegrova – David.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugo su igrači kluba sa sjevera Francuske lomili svog protivnika, da bi konačno u 66. minuti kanadski reprezentativac Jonathan David otključao bravu i pogodio za 1:0. Navijači Lillea istovremeno su bili oduševljeni, ali i zabrinuti, s obzirom da očekuju kako će Kanađanin napustiti redove njihovog kluba prije isteka prijelaznog roka. Ipak, po postignutom pogotku, a i vjerojatno zbog još uvijek rane faze natjecanja, Lille je stao na loptu, što je iskoristio Nantes zaprijetivši u nekoliko navrata iz protunapada, zbog čega je stoper Lillea Alexandro Ribeiro i pocrvenio, napravivši prekršaj kao posljednji čovjek obrane.

Samo 5 minuta kasnije, Nantes je postigao pogodak, kojeg je VAR poništio zbog nedozvoljene situacije, a Lille je u konačnici dovršio posao u 94. minuti preko Adama Ounasa, ostavši nakon 2 kola i dalje neporažen. Sveukupno, pokazao je Lille kako je nevjerojatno ofenzivno moćan, ali i kako može biti itekako ranjiv iz protunapada.

Prošlogodišnji osvajač Ligue 2, Le Havre slovenskog trenera Luke Elsnera, upisao je i drugi ovosezonski poraz, bolji su nakon 90 minuta u utakmici punoj prekida bili nogometaši Bresta. Pogodak za 1:0 za goste je postigao Romain Del Castillo, izjednačio je u 52. minuti Daler Kuzyaev, a konačnih 2:1 samo 4 minute nakon postavio je Lilian Brassier.

Reims je nakon poraza u 1. kolu protiv Marseillea na domaćem terenu uvjerljivo slavio protiv Clermonta u čijim redovima igra bivši Dinamovac Komnen Andrić. Pogotke su u 17. i 84. minuti postizali Munetsi i Daramy, a rezultat je za ekipu Willa Stilla mogao biti i veći da su imali raspoloženije napadače od Oumara Diakitea i Marshalla Munetsija koji su promašivali velike prilike.

Konačno, Lorient i Nice su podijelili bodove u utakmici u kojoj je Nice bila bolji protivnik. Pogodak za goste postigao je Evann Guessand u 64. minuti, da bi završnih 1:1 postavio Siriné Doucouré u 77. minuti. Igrač utakmice bio je vratar Lorienta, Švicarac Yvon Mvogo koji je upisao 7 obrana i izludio napadače Nice.

Komentari

Povezano