Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Europski prvak poslije drame svladao Golubića u četvrtfinalu Olimpijskih igara

Nakon uspješno odrađene osmine finala, hrvatski taekwondaš Marko Golubić se u četvrtfinalu Olimpijskih igara borio protiv europskog prvaka Britanca Bradlyja Sindena. Njih dvojica su se susrela u četvrtfinalu Europskog prvenstva ove godine, a Britanac je slavio s 2-1.

Sinden je poslije prve polovice prve runde imao prednost od 4-0 zahvaljujući dvama udarcima nogom u oklop. Nakon toga se ništa bitno nije događalo sve do završnih 10 sekundi u kojima smo najprije vidjeli nova dva udarca Britanca nogom u oklop pa Markov udarac nogom u oklop iz okreta za četiri boda i smanjenje na 8-4. Do kraja runde je Sinden dobio dvije opomene, no aktualni europski prvak je dobio prvu rundu s 8-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u uvodnih 10 sekundi druge runde je Sinden poveo s 2-0, dok je nakon jedne minute udvostručio prednost. Smanjio je Marko zaostatak na 4-2, ali onda u razmaku od samo pet sekundi Sinden postiže pet poena – dva udarca nogom u oklop i jedan udarac šakom u oklop.

Golubić je udarcem nogom u glavu i dvama udarcima nogom u oklop izjednačio na 9-9 samo 10 sekundi prije kraja druge runde. Naš svjetski prvak je preokret kompletirao pet sekundi prije kraja kada je još jednom pogodio nogom u oklop za konačnih 11-9 i izjednačenje na 1-1 u rundama.

Odlučujuću rundu je Sinden počeo furiozno i poslije samo 10 sekundi poveo s 5-0. U nastavku gledamo vrhunsku borbu i akciju s obje strane te se s 9-7 za Sindena ušlo u posljednjih 30 sekundi, no na kraju je on tu prednost sačuvao za konačnih 18-10 i prolazak u polufinale Olimpijskih igara.

Marku sada ostaje nada da će Sinden izboriti finale i tako ga povući u repesaž gdje bi s dvije pobjede došao do bronce.

Komentari

Povezano