Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arsenal minimalno slavio kod Evertona

Posljednju utakmicu dana u Premier ligi, odigrali su na Goodison Parku Everton i Arsenal. Momčadi su u ovu utakmicu ušle u potpuno različitom raspoloženju, s obzirom da se Arsenal ponovo ukrcao u vlak za vrh tablice, a “Karamele” s najgorim startom u klupskoj povijesti sa samo jednim bodom u prva četiri kola.

Gosti su očekivano preuzeli inicijativu, ali nisu uspjeli doći do Jordana Pickforda u velikom dijelu prvog poluvremena. Prve znakove života utakmice dao je Gabriel Martinelli nakon fenomenalnog dodavanja Fabia Viere. Ipak, VAR je označio zaleđe i tako spasio domaćine od ranog brodoloma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većinu prvog poluvremena je Arsenal napadao preko svoje lijeve, odnosno desne Evertonove strane, ali se nije stvorila prava prilika. Everton u svojim tranzicijama nije ponudio puno, iako je Doucoure zamalo izborio jedanaesterac nakon što je naletio na nogu Williama Salibe.

Drugo poluvrijeme su gosti bolje otvorili i odigrali mnogo agresivnije. Od prve su minute krenuli s dosta konkretnijim napadima koji su natjerali Pickforda da se konačno danas oznoji.

Kroz cijelu utakmicu Everton je dopuštao kratki korner Arsenala što im se na kraju obilo o glavu nakon što je Leandro Trossard fenomenalnim udarcem načeo mrežu domaćina, a do gola se došlo akcijom koja je započela upravo kod kornera.

Odegaard i Vieira su mogli riješiti meč u 77. minuti, ali sjajne intervencije Pickforda i Mykolenka su ostavile rezultat na konačnih 0:1.

Evertonova agonija se time nastavlja i u klubu će se morati povući neki potezi ukoliko žele i naredne sezone igrati u prvom rangu engleskog nogometa. Arsenal pak polako, ali sigurno hvata svoj zalet kojeg ne smiju ispustiti ukoliko žele ponovno konkurirati za naslov.

Komentari

Povezano