Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Everton golom u sudačkoj nadoknadi do remija protiv Tottenhama

23. kolo engleske Premier lige otvorili su susretom od 13:30h Everton i Tottenham.

Domaćini se uoči početka susreta nisu nalazili u dobrom momentumu, upisavši tek jednu pobjedu u devet posljednjih utakmica u svim natjecanjima, a posljednju ligašku pobjedu koja je ujedno tada bila i četvrta u nizu, upisali su još 16. prosinca prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije puno bolje započeo niti ovaj susret, jer već u 4. minuti pogodak im je zabio bivši igrač, Richarlison. Zanimljivo, Brazilac je u prvom trenutku krenuo proslaviti pogodak, da bi se instantno sjetio kako je nekada nosio dres Toffeesa, te se uzdignutim rukama ispričao navijačima domaćih i odlučio ne proslaviti svoj deveti ligaški gol.

Utakmica je ušla u nešto mirnije razdoblje, da bi u 30. minuti Everton stigao do izjednačenja i to na svoj trademark način. Korner koji je padao u peterac s druge je stative na prvu vratio Tarkowski, a iz blizine se naklonio Dominic Calvert-Lewin čiji je udarac dotaknuo Jacka Harrisona na gol crti i završio u mreži. Vratar Tottenhama Vicario tražio je prekršaj, no i sudac i VAR soba presudili su kako je situacija bila čista, pa je Everton mogao još jednom proslaviti svoj čak deveti pogodak iz kornera ove sezone. Nevjerojatno, ali devet od dvadeset i pet pogodaka Toffeesa ove sezone stiglo je udarcima iz kuta.

No nije se dugo Everton zadržao u vodstvu. U 41. minuti, novi trenutak magije Richarlisona koji je neobranjivim udarcem s 18 metara pospremio loptu u mrežu iza leđa nemoćnog Pickforda za svoj deseti pogodak sezone i potvrdu sjajne forme jer devet od deset pogodaka je stiglo u njegovih osam posljednjih utakmica.

U nadoknadi prvog poluvremena opet je Everton kornerom ugrozio Tottenham na sličan način kao i kod pogotka, no ovog je puta na loptu koja je pala u peterac sjajno reagirao Vicario i zadržao vodstvo svoje ekipe.

Tottenham je bio bolja ekipa i tijekom drugog poluvremena u kojem se nije događalo ništa pretjerano zanimljivo sve do 90. minute, kad je Everton zbog jednog duela Dragusina i Beta tražio kazneni udarac, no suci su ostali nijemi.

Ipak, u samoj završnici utakmice i 4. minuti sudačke nadoknade, Everton je na mišiće stigao do izjednačujućeg pogotka. Ponovno je ključan bio prekid, tj. slobodni udarac s tridesetak metara kojeg je glavom prebacio Romero, a na drugoj vratnici u gol pospremio mladi Jarrad Branthwaite. VAR soba je pregledavala spornu situaciju, no nije bilo zaleđa, a Everton je mogao slaviti važan bod koji ih je barem privremeno izbavio iz zone ispadanja.

Everton je tako ostao bez domaće pobjede protiv Tottenhama još od 2012. godine kad su golove u sudačkoj nadoknadi za preokret zabili Nikica Jelavić te Steven Pienaar.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano