Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Everton osvojio bod, ali ispisao negativni rekord kluba; West Ham i Tottenham remizirali

Užurbani tempo engleske Premier lige se nastavio s čak pet današnjih utakmica 31. kola. Iako nijedan od tri kluba koja se natječu za naslov prvaka nije bio aktivan, vidjeli smo mnogo toga zanimljivog.

Newcastle – Everton

Domaći su već u drugoj minuti kreirali veliku priliku pred vratima Evertona, međutim udarac Harveya Barnesa iz blizine brani Jordan Pickford. Šest minuta kasnije su gosti zaprijetili poslije centaršuta iz slobodnog udarca kada je najviši u skoku bio James Tarkowski, no on nije uspio loptu spustiti glavom pa je ona otišla preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Newcastle je poveo u 15. minuti. Barnes je poslao vertikalno dodavanje u prostor za Alexandera Isaka koji se onda riješio Jarreda Branthwaitea i Jamesa Tarkowskog u kaznenom prostoru te je prizemnim udarcem matirao Pickforda za slavlje na St. James’ Parku. Bio je to njegov 15. prvenstveni pogodak ove sezone, a peti u posljednja četiri kola.

Tih 1:0 je na semaforu stajalo do 85. minute u kojoj je Paul Dummett napravio nepotreban prekršaj nad Ashleyjem Youngom koji je poslije pregledavanja VAR snimke rezultirao kaznenim udarcem. Odgovornost je preuzeo Dominic Calvert-Lewin, a iako je Martin Dubravka dodirnuo loptu, šut je bio dovoljno snažan te je završio u mreži za 1:1 i prekid njegovog posta od 23 utakmice bez pogotka. Bio je to prvi pogodak Evertona s bijele točke ove sezone pa je tako svaka od 20 momčadi Premier lige postigla barem jedan gol iz kaznenog udarca.

Do kraja dvoboja se rezultat nije mijenjao, a Everton je ovim remijem nastavio niz od 10 uzastopnih utakmica bez trijumfa u svim natjecanjima te čak 13 u Premier ligi čime su postavili novi klupski rekord u povijesti tog natjecanja.

Nottingham Forest – Fulham

Nottingham je poveo u devetoj minuti utakmice. Morgan Gibbs-White se na sredini igrališta krasnim driblingom riješio suparnika, poslao loptu vanjskim dijelom kopačke za natrčalog Callum Hudson-Odoija koji rutinski poentira za prednost momčadi Nuna Espirita Santa. Prednost je udvostručena u 19. minuti kada je Murillo dodao za Chrisa Wooda na dvadesetak metara od gola, a stasiti Novozelanđanin je udarcem s distance iznenadio Bernda Lena i tako postigao svoj treći gol u posljednja tri prvenstvena kola.

Poslije samo 33 minute nogometa na City Groundu, trener gostiju Marco Silva se odlučio na čak tri izmjene. Tako su Tim Cairney, Adama Traore te Willian zamijenili Sašu Lukića, Alexa Iwobija i Harryja Wilsona.

Ni to nije pomoglo Fulhamu jer je u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela Gibbs-White poslije duplog pasa s Danilom povećao prednost na ogromnih 3:0. Tako je 24-godišnji Englez zaključio vrhunsko poluvrijeme u kojem je upisao gol, asistenciju, tri ključna dodavanja te je imao 2/3 uspješna driblinga.

Fulham je na 3:1 smanjio u 49. minuti preko stopera Tosina Adarabioya, no više od toga, usprkos dva pogođena okvira gola, nisu mogli. Forest je ovom pobjedom prekinuo niz od šest uzastopnih utakmica u svim natjecanjima bez pobjede te se barem privremeno udaljio od Luton Towna na 17. mjestu s tri boda prednosti.

Bournemouth – Crystal Palace

Na Vitality stadionu u Bournemouthu smo vidjeli samo jedan pogodak, a njega je za domaću momčad u 79. minuti postigao Justin Kluivert. “Trešnjice” su zasluženo slavile s 1:0, a time su nastavile niz od pet utakmica bez poraza uključujući i četiri pobjede pa su došle nadomak gornjeg doma ljestvice.

Burnley – Wolverhampton

Nogometaši Burnleya su poveli u 37. minuti. Dara O’Shea je s tridesetak metara od gola sdesna uputio senzacionalan centaršut koji je u pogodak za vodstvo domaćih pretvorio Jacob Bruun Larsen, dok su gosti izjednačili na 1:1 preko Rayana Ait Nourija u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela. To je bio i konačni rezultat susreta poslije kojeg je Burnley nastavio pozitivan niz od tri remija i jedne pobjede u posljednja četiri kola pa su još uvijek u aktivnoj borbi za ostanak.

West Ham – Tottenham

Samo pet minuta je bilo potrebno Tottenhamu za prvi gol. Timo Werner je dobio loptu na lijevom krilu, uputio oštar prizemni ubačaj za Brennana Johnsona koji iz neposredne blizine zabija za vodstvo od 1:0. Nisu gosti tu prednost naročito dugo imali jer je već u 19. minuti Kurt Zouma, pomalo sretno i leđima, poslije kornera zabio za izjednačenje. Asistent je bio Jarrod Bowen koji je pritom ispisao klupsku povijest postavši prvi igrač u eri Premier lige koji je u barem dvije sezone upisao 20 ili više izravnih sudjelovanja kod golova.

Do kraja ogleda smo vidjeli solidne prilike na obje strane, međutim rezultat od 1:1 je bio konačni pa su obje momčadi osvojile po bod.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano