Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Everton prokockao sve protiv Bournemoutha; Ipswichu prvi bod

Subotnje englesko popodne započelo je kontroverznom utakmicom Arsenala i Brightona, a nastavilo se u 16 sati kada su se odigrala pet susreta trećeg kola. Nekoliko klubova tražilo je prve bodove, neki su tražili prve pobjede dok su ostali ciljali na nastavak dobrog ulaska u ligu. Ipswich je tako upisao prvi bod u Premier ligi dok smo na Goodison Parku vidjeli nevjerojatan preokret. U ostalim utakmicama vidjeli smo nove pobjede Aston Ville i Brentforda te remi Nottingham Foresta i Wolverhamptona.

Brentford – Southampton

Southampton je kao novi-stari prvoligaš u prva dva kola upisao dva poraza te su se u trećem pokušali upisati na premierligaški semafor. U utakmici protiv Brentforda do toga nisu došli. Za to je najviše zaslužan Bryan Mbeumo koji je najbolje reagirao na loptu koja se odbila od vratnice. Kamerunac je gol za vodstvo zabio u 43. minuti. Kamerunac je pogodio i u 65. minuti. To mu je bio već treći gol u sezoni te je tako već nakon tri kola došao na trećinu svog najboljeg učinka u Premier ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lošem danu Southamptona nije bilo kraja. Za 3:0 je u 69. minuti zabio Yoane Wissa. Do kraja utakmice su “Saintsi” uspjeli samo smanjiti rezultat na 3:1. Yukinari Sugawara zabio je prvi pogodak za Southampton u ovoj sezoni Premier lige. Unatoč tome, ekipa s juga Engleske ostala je zacementirana na dnu lige zajedno s Evertonom.

U sljedećem kolu Brentford gostuje kod Manchester Cityja dok će Southampton poslije reprezentativne pauze ugostiti Manchester United.

Ipswich – Fulham

Loš ulazak u sezonu novih prvoligaša imao je i Ipswich. Međutim, oni su u prva dva kola igrali protiv Liverpoola i Manchester Cityja te na istoku Engleske nisu ni očekivali bolji učinak od nula bodova. Do prvog boda ili bodova pokušali su doći protiv Fulhama koji je u sezonu ušao na solidan način, s pobjedom i porazom.

Gosti iz Londona su uspostavili dominaciju, no do vodstva su stigli novopečeni Premierligaši. Svoj prvi premierligaški pogodak u karijeri zabio je Liam Delap u 15. minuti, a dojam je da je kod gola mogao bolje reagirati Bernd Leno. Vodstvo Ipswicha nije potrajalo do poluvremena. Adama Traore je u 32. minuti vratio svoju ekipu u utakmicu, pogodivši iz bliske udaljenosti nakon asistencije Antoneeja Robinsona.

Leicester – Aston Villa

Nastupe novih ekipa u Premier ligi zaključio je Leicester. Oni su jedini u protekla dva kola uspjeli osvojiti barem jedan bod, no Aston Villa je ipak bila prejaka za ekipu Stevea Coopera. Unatoč ozljedi Leona Baileya u prvom poluvremenu, gosti iz Birminghama stigli su do vodstva. Nakon pametno izvedenog slobodnog udarca lopta je stigla do Amadoua Onane koji zabija svoj drugi pogodak u ligi za vodstvo u 28. minuti.

Gosti su dodatno povećali prednost u 64. minuti. Zabio je Jhon Duran koji je u svakoj utakmici dosad ulazio nakon 60. minute umjesto Ollieja Watkinsa. Dva puta je Kolumbijac opravdao odluku Unaija Emeryja. U prvom kolu protiv West Hama te sada protiv Leicestera.

Međutim, nije tim pogotkom Duran riješio utakmicu. As s klupe, Facundo Buonanotte zabio je pet minuta nakon ulaska u igru za smanjenje rezultata na 1:2. Međutim, Aston Villa je do kraja utakmice zadržala vodstvo kojim je upisala svoju drugu pobjedu iz tri odigrane utakmice.

Leicester će prvu pobjedu tražiti za dva tjedna protiv Crystal Palacea, a Aston Villa će do svoje treće pobjede pokušati doći na Goodison Parku protiv Evertona.

Nottingham Forest – Wolverhampton

Dvoboj dvije momčadi koje su u ligu ušle na suprotan način. Domaći Nottingham Forest je u prva dva kola upisao pobjedu i remi dok su “Vukovi” zabilježili osam primljenih golova te nula osvojenih bodova. U 10. minuti nastavila se loša igra obrane Wolverhamptona te su dvostruki osvajači Lige prvaka preko Chrisa Wooda stigli do vodstva. Međutim, prednost je trajala kratko. Već u 12. minuti je Jean-Ricner Bellegarde zabio lijep pogodak za 1:1. Do kraja utakmice mreže su mirovale te je to značilo kako je Nottingham i nakon tri utakmice ostao neporažen, a Wolves je upisao svoj prvi bod.

Nakon reprezentativne pauze Nottinghamu slijedi gostovanje na Anfieldu dok će Wolverhampton na Molineuxu ugostiti Newcastle.

Everton – Bournemouth

Posljednja utakmica odigrana u 16 sati također je donijela dvoboj ekipa s različitim ulaskom u sezonu. Everton je upisao dva visoka poraza dok je Bournemouth u prva dva kola ostao neporažen, no bez pobjede. Obje ekipe su usred tjedna odigrale mečeve drugog kola EFL kupa te su domaćini iz Liverpoola svoju formu popravili pobjedom nad Doncasterom dok su “Trešnjice” ispale u gostima kod West Hama.

Na pragu te pobjede se činilo da će Everton je upisati i prve bodove u ligi, no dogodilo se upravo suprotno. Nakon prvog poluvremena mreže su mirovale, no početak drugog dijela donio je dva brza pogotka. U 50. minuti zabio je Michael Keane na asistenciju Dominica Calverta-Lewina. Sedam minuta kasnije asistent je poslao strijelac. Tako je Calvert-Lewin u 57. minuti udvostručio prednost “Toffeesa”.

Za nemiran završetak utakmice pobrinuo se Antoine Semenyo koji je u 87. minuti zabio za 2:1. Pet minuta kasnije je Bournemouth stigao i do izjednačenja. Luis Sinisterra ubacio je s desne strane za Lewisa Cooka koji pogađa za 2:2. U nastavku nadoknade gosti su stigli i do sva tri boda. Ni Jordan Pickford nije uspio svojim obranama sačuvati 2:2, već je Sinisterra glavom donio veliku pobjedu za “Trešnjice”.

U sljedećem kolu Everton gostuje kod Aston Ville dok Bournemouth dočekuje Chelsea.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano