Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Everton razbio Newcastle i pobjegao iz zone ispadanja

Nakon što im je oduzeto deset bodova, činilo se je pred Evertonom nova duga sezona. No, Sean Dyche i njegovi puleni misle drugačije. Everton je odigrao novu sjajnu utakmicu i s uvjerljivih 3:0 svladao Newcastle.

Momci s Goodisona su goropadno ušli u susret te su uputili čak sedam udaraca u prvih deset minuta. No, apsolutno najveći promašaji prvog dijela pripali su Dominicu Calvert-Lewinu koji je u dva navrata katastrofalno reagirao u sjajnim situacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je u 18. minuti dočekao ubačaj na sedam metara od gola i glavom pucao daleko od mreže. Još je gori promašaj bio u 39. minuti. Englez je bio sam, ali je iz neposredne blizine pucao daleko preko gola. Tako se na predah otišlo bez golova.

U drugom dijelu utakmica je bila dosta mirnija sve do 79. minute kada je Everton poveo. Kieran Trippier je pogriješio te je lopta došla do Dwighta McNeila koji se drugo kolo u nizu upisao u strijelce.

Rješenje pobjednika došlo je u 86. minuti. Ponovno je Trippier izgubio loptu u nezgodnom području, a u strijelce se upisao Abdoulaye Doucouré. Everton nije tu stao pa je u šestoj minuti nadoknade zabio dodatan čavao u lijes Newcastlea. Beto je došao do svog prvijenca u Premier ligi.

Ovom pobjedom Everton je ponovno pobjegao iz zone ispadanja. Da nisu dobili kaznu kojom im se oduzelo deset bodova, Karamele bi sada sjedile na desetom mjestu lige. No, unatoč tome čini se kako će uspjeti izboriti ostanak u ligi.

Komentari

Povezano