Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Evertonu oduzeta još dva boda

Evertonu su u ponedjeljak su oduzeta još dva boda od strane Premier lige nakon što je klupska žalba na optužbu za kršenje Pravila o isplativosti i održivosti (PSR) bila neuspješna, objavila je liga u ponedjeljak. Everton je rekao da se planira ponovno žaliti.

Odbitak ostavlja Everton na 16. mjestu s 27 bodova, dva boda iznad zone ispadanja. Forest je 17. s 25 bodova, odigrao je utakmicu više od Evertona, a ispred je Luton Towna na 18. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neovisna komisija saslušala je dokaze i argumente kluba o nizu potencijalnih olakotnih čimbenika za njegovu priznatu povredu pravila od 16.6 milijuna funti (21 milijun dolara), uključujući učinak dviju uzastopnih PSR optužbi“, priopćila je Premier liga.

Klub je u siječnju optužen za kršenje PSR-a Premier lige u svojim financijskim podacima za razdoblje koje počinje 2019.-20. i završava 2022.-23.

Prema smjernicama Premier lige, klubovi su u opasnosti od kršenja PSR-a ako pretrpe više od 105 milijuna funti (132.62 milijuna dolara) gubitaka tijekom tri sezone, ili 35 milijuna funti godišnje. Klub je prethodno priznao kršenje PSR-a za razdoblje procjene koje završava sa sezonom 2021.-22., nakon što je u tom razdoblju pretrpio gubitke od 124.5 milijuna funti, prema neovisnoj komisiji.

Klub iz Merseysidea kažnjen je za prvi prekršaj oduzimanjem 10 bodova u studenom, a nakon žalbe, ta im je kazna smanjena na šest bodova. Everton je rekao da Premier liga nema “mehanizam za sprječavanje ponovnog sankcioniranja kluba zbog kršenja u financijskim razdobljima koja su već bila predmet kazne”.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano