Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Evo kako u-21 reprezentacija Hrvatske može direktno na Europsko prvenstvo

Hrvatska u-21 reprezentacija danas od 18 sati igra posljednju utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. U susretu koji će odlučivati o prolasku, izabranici Ivice Olića će dočekati vršnjake iz Grčke.

Iako je Portugal već osigurao prvo mjesto, Hrvatska i dalje može osigurati izravan plasman na Europsko prvenstvo. Za to mora svladati Grčku te joj se mora poklopiti nekoliko drugih rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska bi slavljem protiv Grčke došla do 16 bodova na ljestvici najboljih drugih (brišu se rezultati protiv posljednjeplasiranog). Od nje bi sigurno bile bolje dvije reprezentacije; Ukrajina ili Engleska iz skupine F te Slovenija ili Francuska iz skupine H. Ostaje dakle još jedno slobodno mjesto na ljestvici drugoplasiranih vrijednog Eura za koje se Hrvatskoj moraju poklopiti dva rezultata.

Ako Belgija pobijedi Mađarsku u skupini B, imat će na dodatnoj tablici 16 bodova kao i Hrvatska, ali trenutno ima za četiri pogotka bolju gol-razliku i teško je očekivati da bi je po tom pitanju Hrvatska mogla dostići. Poljskoj je za mjesto ispred Hrvatske dovoljan domaći bod s Njemačkom u skupini D.

Dakle, u utorak će mladi Hrvati, ako uspješno odrade posao protiv Grčke, morati navijati i za uspjeh Mađara u Leuvenu (barem bod) i Nijemaca u Lodzu (obavezna pobjeda).

Komentari

Povezano