Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Evo koliko je nedostajalo za prvu 0:0 NFL utakmicu u Superbowl eri

Europa i veći dio svijeta bili su u jeku Drugog svjetskog rata, iako se njegov kraj nazirao nakon Teheranske i Kairske konferencije na kojoj su se našli Staljin, Roosevelt i Churchill, no tog 7. studenog 1943. svjedočili smo i jedinstvenom trenutku u povijesti američkog nogometa tj. NFL-a.

Američki statističari vole povijesne trenutke dijeliti na prije i nakon Superbowl ere, pa tako i ovaj rekord pripada pre-Superbowl eri, no tog dana gledatelji su svjedočili jedinoj utakmici NFL-a koja je ikad završila rezultatom 0:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrali su je Detroit Lionsi i New York Giantsi pred 16.992 gledatelja, a po blatnjavom terenu kojeg je natapala kiša, niti jedna niti druga ekipa nisu uspjele odigrati napadačke akcije, do te mjere da nisu nijednom stigle unutar 15 jardi od end zona drugih ekipa. Jedine su se prilike stoga ukazivale iz field goal pokušaja, no i Lionsi i Giantsi su propuštali solidne prilike s 25, 32 i 50 jardi, pa je utakmica završila do tada, a i kasnije neviđenim rezultatom 0:0.

Za naznaku sličnog ishoda morali smo čekati više od 80 godina, a to su svojim fanovima sinoć za malo priuštili Minnesota Vikingsi i Las Vegas Raidersi u utakmici koja je završila 3:0.

Prva je to 3:0 utakmica nakon 26. studenog 2007. i dvoboja Pittsburgh Steelersa i Miami Dolphinsa te tek treća u posljednjih 40 godina i sedma u Superbowl eri.

Sve do 1 minute i 57 sekundi do isteka četvrte četvrtine rezultat je bio 0:0, a onda je field goal Grega Josepha s 36 jardi prošao kroz vratnice i osigurao da ne svjedočimo ponavljanju povijesti stare 80 godina.

Komentari

Povezano