Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Evo što Hrvatskoj treba za osminu finala Svjetskog prvenstva u Uzbekistanu

Hrvatska je pobjedom protiv Kube od 7:0 osigurala treće mjesto u skupini B. S obzirom na to da četiri od šest najbolje trećeplasirane reprezentacije prolaze u osminu finala Hrvatska i dalje ima solidne šasne za prolazak u daljnju fazu, no za to joj se trebaju poklopiti neki rezultati.

Skupina A

U skupini A već se zna prvoplasirana ekipa, a to je Paragvaj. Hrvatskoj upravo ta južnoamerička ekipa može pomoći u ostvarivanju plasmana u osminu finala. Naime, ako Paragvaj pobijedi Nizozemsku Hrvatska je sigurno bolja trećeplasirana reprezentacija od treće ekipe u skupini A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako kojim slučajem Nizozemska ne izgubi od Paragvaja onda Hrvatskoj treba neodlučen rezultat između domaćina Uzbekistana i Kostarike.

Standings provided by Sofascore

Skupina C

Skupina C će vjerojatno imati bolju trećeplasiranu reprezentaciju od one iz hrvatske skupine. Naime, u posljednjem kolu međusobno igraju Ukrajina i Afganistan te obje ekipe sigurno prolaze s remijem. S obzirom na to da “prijateljski” remiji nisu strani u futsalu, očekujemo kako će ta utakmica završiti bez pobjednika.

Ako ipak u toj utakmici bude postojao jedan pobjednik taba bi Hrvatskoj trebala bilo kakva pobjeda Afganistana. Ako pobijedi Ukrajina, Hrvatskoj treba pobjeda s dvije ili više razlika, ako uzmemo u obzir da Afganistan neće zabiti više od dva gola. Ukoliko azijska ekipa zabije točno dva gola i izgubi s točno dvije razlike onda će o boljoj trećeplasiranoj reprezentaciji odlučivati kartoni.

Standings provided by Sofascore

Skupina D

U skupini D Hrvatska ima najveće šanse za “pomoć”. Tamo Španjolska i Kazahstan igraju protiv Libije i Novog Zelanda te bi sve osim pobjeda favoriziranih ekipa bilo veliko iznenađenje. Tako Hrvatskoj treba pobjeda Španjolske te da Kazahstan ne izgubi sa sedam golova razlike od Novog Zelanda. Sam poraz Kazahstana bi bio iznenađenje, a kamoli ovoliki poraz.

Standings provided by Sofascore

Skupina E

I pretposljednja skupina na ovom Svjetskom prvenstvu bi mogla biti dobra za Hrvatsku. Naime, prve dvije ekipe, Portugal i Maroko igraju međusobno te obje reprezentacije imaju po šest bodova i sigurno će završiti na tim pozicijama. S druge strane, i treća i četvrta momčad imaju nula bodova te u posljednjem kolu odlučuju o trećoj poziciji.

Tako će u utakmici Tađžikistana i Paname Hrvatska priželjkivati tri moguća ishoda. Jedan je pobjeda Panama s manje od 11 golova razlike; drugi je pobjeda Tadžikistana s manje od dva gola razlike dok je treći neodlučen ishod s kojim bi Hrvatska također prošla u osminu finala.

Standings provided by Sofascore

Skupina F

Kao i u većini skupina, i u grupi F Hrvatska može gajiti svoje nade u prolaz. Tamo je slična situacija kao i u skupini E gdje se već znaju dvije prvoplasirane momčadi, a to su Iran i Francuska sa šest bodova. Treća i četvrta reprezentacija će u posljednjem kolu igrati međusobno te s nula bodova iz dva kola moraju tražiti pobjedu ne bi li prošle dalje.

Tako će Gvatemala i Venezuela tražiti velike pobjede. Naime, Gvatemala u posljednje kolo ulazi s gol-razlikom od -8 te bi joj za dostizanje Hrvatske trebala pobjeda od sedam golova razlike. S druge strane, Venezueli bi odgovarala pobjeda od devet golova razlike. U slučaju neodlučenog rezultata, Hrvatska bi bila bolja treća reprezentacija od Gvatemale.

Standings provided by Sofascore

Što čeka Hrvatsku ako prođe?

Hrvatska kao trećeplasirana momčad iz skupine B može ići na jednu od dvije prvoplasirane reprezentacije. Jedna opcija je pobjednik grupe C, a to je najvjerojatnije Argentina. Druga opcija je pobjednik grupe D gdje će o toj poziciji vjerojatno odlučivati gol-razlika. Vjerojatnije je da će pobjednik skupine D biti Španjolska, no ukoliko Kazahstanci budu posebno raspoloženi protiv Novog Zelanda, moguće je da Hrvatska snage ukrsti s azijskom ekipom koja nastupa pod UEFA-inim organizacijom.

Komentari

Povezano