Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Fabio Cannavaro preuzeo klupu Udinesea

Legenda talijanskog nogometa i nekadašnji osvajač Zlatne lopte, Fabio Cannavaro, preuzeo je klupu talijanskog prvoligaša Udinesea. Cannavaru će to biti prvi trenerski posao u Serie A, te povratak u najjači razred talijanskog nogometa nakon 14 godina pauze i pretposljednje igračke sezone koju je odradio u Juventusu.

Cannavaro je preuzeo klupu od Gabrielea Cioffija koji je klupu kluba iz Friulija preuzeo prošle jeseni. Zebrice je pustio na 17. mjestu ljestvice, točno iznad zone ispadanja, ali s istim brojem bodova kao i 18. Frosinone. Novog trenera i svjetskog prvaka iz 2006. stoga čeka ljuta borba za opstanak u preostalih pet kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda smo gore naveli kako je ovo njegov prvi posao u Serie A, Udinese nije prvi talijanski klub na čiju je trenersku klupu sjeo Fabio Cannavaro. Naime, prošle je sezone u Serie B vodio Benevento te ta epizoda nije bila pretjerano uspješna. Većinu je trenerske karijere nekadašnji kapetan Azzurra proveo u Aziji gdje je vodio kineske Guangzhou i Tianjin Quanjian, saudijski Al-Nassr i reprezentaciju Kine. Od uspjeha valja istaknuti osvajanje kineske druge lige s Tianjinom, te titulu prvaka Kine s Guangzhouom.

Komentari

Povezano