Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Fanstastični Zelenika spasio Varaždin od poraza kod Lokomotive

Posljednju utakmicu trećeg kruga prvenstva odigrali su u Kranjćevićevoj Lokomotiva i Varaždin. U još jednom u nizu ključnih dvoboja za europske pozicije na kraju je kao i u prvom današnjem dvoboju završilo 1:1. Za Lokomotivu je zabio Silvio Goričan u 5. minuti, a konačan rezultat je postavio David Puclin početkom drugog dijela. Ipak, apsolutni junak Varaždinaca je vratar Oliver Zelenika koji je najveći ‘krivac’ za to što je Lokomotiva zabila samo jedan gol.

Lokomotiva je odlično krenula u susret i već u 5. minuti povela nakon krasne akcije. Jon Mersinaj je dobio skok, lopta je došla do Lukasa Kačavende koji je povukao kontru po desnoj strani i lijepo našao Goričana koji krasno pogađa suprotni kut Zelenike za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jednu sjajnu priliku domaćini su imali u 9. minuti. S lijeve strane je ubacio Goričan u peterac gdje je bio Aliyu, ali u zadnji čas gostujuća obrana mrvicu skreće loptu i Aliyu ne dolazi do nje. Ponovno je Lokomotiva zaprijetila nekoliko minuta kasnije kada su promašivali Luka Stojković i Kačavenda.

Stojković je dobio dobru loptu i došao sam pred vratara, ali pogodio je vratnicu. Nekoliko sekundi kasnije i Kačavenda ima sjajnu situaciju, ali lopta neće u gol. Varaždinci su mogli biti presretni što su u prvih 15-ak minuta primili samo jedan gol.

Smirila se nakon toga utakmica te je do kraja poluvremena bila još jedna prilika za domaćine. Nakon duge akcije Stojković je našao sveprisutnog Kačavendu koji puca iskosa s desne strane, ali Zelenika brani. Tako se na predah otišlo s minimalnim vodstvom domaćina koji je morao biti nezadovoljan s ishodom unatoč vodstvu.

U drugome dijelu Varaždin je zaigrao bolje te je izjednačio u 51. minuti. Krasan ubačaj vanjskom na peterac Fran Brodić je vratio u sredinu, a na odbijenu loptu natrčao je Puclin koji je zakucao loptu u gol za 1:1.

Lokomotiva je u nastavku prvi puta zaprijetila u 55. minuti. Cipetić je dobro uočio dolazak Marića iz drugog plana, veznjak Lokomotive odlično je opalio s ruba kaznenog prostora, ali Zelenika brani. Deset minuta kasnije ponovno su domaćini zatresli okvir gola.

Milićević je odlično ubacio na Tucija koji je pucao glavom, ali greda je spasila Varaždince. Dobar period Lokomotive je nastavio Stojković tri minute kasnije udarcem s ruba kaznenog udarca, no još jednom se istaknuo vratar gostiju.

Zelenika je nastavio izluđivati napadače Lokomotive u 75. minuti. Ponovno je Miličević ubačajem pronašao Tucija, a njegov dobar udarac glavom ponovno brani Zelenika. Gosti su prvu priliku u drugome dijelu imali u 77. minuti. Pivarić je potpuno nepotrebno u svojem šesnaestercu napucao Mersinaja, lopta se odbila do Mitrovskog, ali Čavlina brani njegov udarac.

Večerašnji igrač utakmice Zelenika je još jednom spasio goste u 80. minuti. Stojković je iskosa s lijeve strane izašao sam pred golmana Varaždina, ali on sjajno istrčava i zatvara kut. Stvarno je nevjerojatno kako Lokomotiva nije uspjela zabiti još golova.

Do kraja nije više bilo uzbuđenja i završilo je 1:1. Lokomotiva može žaliti za propuštenom prilikom da se u potpunosti priključi borbi za Europu. Varaždin nije odigrao najbolju utakmicu, ali su na krilima odličnog Zelenike uspjeli uzeti važan bod u borbi za Europu koja iz kola u kolo postaje sve napetija.

Komentari

Povezano