Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Fantastične sestre Jurković osvojile broncu na EP-u u veslanju, Sinkovići četvrti

Danas je u mađarskom Szegedu održan posljednji dan natjecanja na Europskom prvenstvu u veslanju, a Hrvatska je došla do nove medalje. Iako se ona možda očekivala od braće Martina i Valenta Sinkovića, oni su zauzeli četvrto mjesto u svom finalu dvojca bez kormilara, dok su se broncom u istoj disciplini okitile sestre Ivana i Josipa Jurković.

Sestre Jurković su nakon prvih 1000 metara zauzimale četvrto mjesto s dvije sekunde zaostatka za trećeplasiranim Britankama, ali ih prestižu taman pred oznaku od 1500 metara. U završnih 500 metara utrke smo gledali borbu u troje za broncu između naših djevojaka, Britanki i Čehinja, a na kraju su do medalje došle sestre Jurković s vremenom 8:13.13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je to 30 stotinki brže od češke posade, odnosno 93 stotinke brže od britanske. Time su osvojile svoju prvu seniorsku medalju na velikim natjecanjima u mladoj karijeri, dok su također ostvarile najbolji rezultat hrvatskog ženskog veslanja u posljednjih 12 godina otkako su Osječanke Sonja Kešerac Maja Anić 2012. godine u istoj disciplini osvojile broncu.

Danas su uvjerljivo do zlata došle Rumunjke Ioana Vrinceanu i Roxana Anghel, dok je srebro otišlo u Grčku Evangeliji Anastasiadou te Christini Ioanni Bourmpou.

Odmah nakon tog finala su u čamac uskočili Martin i Valent Sinković koji nisu bili konkurentni za medalju ni u jednom trenutku utrke te su zauzeli četvrto mjesto. Oni su ciljem prošli u vremenu 7:10.52 što je bilo devet sekundi sporije od europskih prvaka Olivera Wynne-Griffitha i Toma Georgea, šest i pol sekundi sporije od srebrnih Rumunja Florina Artenija i Florina Lehacija te četiri sekunde sporije od brončanih Švicaraca Romana Roeoeslija i Andrina Gulicha.

Komentari

Povezano